Objavljen javni poziv: Dva miliona KM za 10 programa podrške razvoju male privrede *Arhiva

Autor sadržaja: Aktivni članci 960, Arhivirani članci 2921

Ministarstvo privrede KS danas je objavilo Javni poziv za odabir korisnika poticajnih sredstava „Poticaj razvoju male privrede“ u Kantonu Sarajevo za 2019. godinu.

Javni poziv obuhvata deset programskih linija podrške maloj privredi, od programa subvencioniranja kamata za preuzete kredite, zatim unapređenja preduzetničke infrastrukture i pružanja stručne i savjetodavne pomoći malim i srednjim preduzećima, potom podrške starim zanatima i udruženjima
obrtnika, do poticaja novoosnovanim subjektima male privrede.

Također, javnim pozivom predviđena je i podrška ženskom preduzetništvu – privrednim subjektima u većinskom vlasništvu žena, kao i poticaji za unapređenje IT-preduzetništva kroz edukaciju i zapošljavanje u IT-kompanijama, te podrška institucionalnom organizovanju i razvoju kreativne industrije.

“Čini mi zadovoljstvo da su ovogodišnja sredstva za podršku maloj privredi postala operativna. Objavljivanjem ovog javnoj poziva na raspolaganje našoj maloj privredi stavljamo 2 miliona KM kroz 10 programskih linija. Već u idućoj sedmici objavljujemo još dva poziva za dvije posebne programske linije. To su linija za banke, za kreditiranje poslovnih subjekata pod povoljnim uslovima, također u iznosu od 2 miliona KM, te program edukacije i zapošljavanja mladih u obrtima u iznosu od 840.000 KM”, rekao je ministar privrede KS Haris Bašić.

Javni poziv sa svim potrebnim informacijama dostupan je OVDJE.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail ilijasnet@gmail.com ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.