Objavljen Javni poziv za dodjelu javnih priznanja Općine Ilijaš

Javni Poziv

Komisija za javna priznanja i obilježavanje historijskih događaja i ličnosti, zaštitu kulturnog  i prirodnog naslijeđa uputila je Javni poziv za dostavu prijedloga kandidata za dodjelu javnih priznanja Općine Ilijaš. Javna priznanja i odlikovanja Općine Ilijaš su: Povelja o proglašenju počasnim građanima, Plaketa, Nagrada – priznanje i pohvala. Navedena priznanja dodjeljuju se za Dan Općine Ilijaš, radi odavanja priznanja za postignuća i doprinos od posebnog značaja za razvoj i ugled Općine, a naročito za uspjehe u unapređivanju privrede, nauke, kulture, zaštite i unaprjeđenja okoline, sporta, tehničke kulture, zdravstva i drugih javnih djelatnosti, te za promociju aktivnosti koje su ka tome usmjerene.

Javna priznanja dodjeljuju se fizičkim osobama i kolektivima sa prebivalištem/sjedištem na području općine Ilijaš. Prijedlog za dodjelu javnih priznanja Općine Ilijaš mogu dati: pravna lica sa sjedištem na području općine Ilijaš i građani sa prebivalištem na području općine Ilijaš.  Rok za dostavljanje prijedloga je 04. januar 2019. godine, a dostavlja se Komisiji za priznanja, adresa Općina Ilijaš, ulica 126. Ilijaške brigade 6.

Javni poziv dostupan je i na web stranicama Općine Ilijaš i Radio Ilijaša.

Prijedlog Kandidata Poziv Ovdje

Autor članka je Redakcija sa 129 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE
IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.