Objavljen poziv za obavljanje detaljnih energetskih pregleda 18 javnih zgrada u KS *Arhiva

Aktivni članci 855 od 862, Arhivirani članci 2921 od 2953

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Bosni i Hercegovini objavio je javni poziv za obavljanje detaljnih energetskih pregleda za 18 javnih zgrada u Kantonu Sarajevo od kojih su 4 na području Općine Ilijaš.

Rok za podnošenje prijava na ovom tenderu je 25. jul, navodi se u pozivu za dostavljanje ponuda, koji je objavio UNDP, za pružanje usluge – detaljni energetski pregledi.

Detaljni energetski pregledi, kako se navodi u javnom pozivu, trebalo bi da uključe

– sprovođenje detaljnog energetskog pregleda javnih zgrada
– sprovođenje merenja na licu mesta odabranih postrojenja radi utvrđivanja gubitaka energije, trenutne energetske efikasnosti sistema grejanja i osvetljenja, kao i navika korisnika tih zgrada
– određivanje energetskog razreda odabranih javnih objekata u skladu sa Direktivom o energetskim performansama zgrada EU/propisima o energetskoj klasifikaciji zgrada

Na spisku 18 javnih zgrada u Kantonu Sarajevo za koje je potrebno da se urade detaljni energetski pregledi se nalaze slijedeći objekti:

Terapijska zajednica kampus Kantona Sarajevo – objekti Rakovica
Policijska stanica Ilijaš
Policijska stanica Trnovo
Dom zdravlja Ilijaš, ambulanta Srednje
Dom zdravlja Ilijaš, ambulanta Mrakovo
Dom zdravlja Hadžići, ambulanta Tarčin
Sarajevski ratni teatar – SARTR
Vrtić Leptirić, Centar Sarajevo
Ambulanta Šabići, Trnovo
Ambulanta Dejčići, Trnovo
Vrtić Biseri
Osnovna škola Safet Beg Bašagić, Centar Sarajevo
Biblioteka Sarajevo, Centar Sarajevo
Osnovna škola Porodice ef. Ramić, Kamenica Gora
Osnovna škola Srednje, Gajevi, Ilijaš
Kantonalna psihijatrijska bolnica Sarajevo, Jagomir
Dom zdravlja Hadžići
Vrtić Košuta.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.