Objavljena lista mladih koji ispunjavaju uslove za sufinansiranje stambenog pitanja u Sarajevu *Arhiva

Aktivni članci 831 od 854, Arhivirani članci 2689 od 2704

Preliminarna lista kandidata koji ispunjavaju uslove za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih objavljena je na stranici Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Nacrt rang liste  kandidata koji ispunjavaju uslove utvrdila je Komisija za provođenje Javnog poziva za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih. Uslove za subvencioniranje stambenog pitanja mladih ispunjava prvih 265 aplikanata s liste.

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Damir Filipović izjavio je za Klix.ba da ne može tvrditi da prolazi prvih 265 aplikanata s liste, iako su za navedeni broj osigurali sredstva.

“Radi što veće transparentnosti omogućili smo da svi oni koji na bilo koji način nisu ispunili uslove imaju mogućnost da ulože prigovor, te ukoliko se ispostavi greška u radu, svakako da će prigovor biti uvažen što može utjecati na samu listu”, rekao je Filipović.

Napominje kako je u zatečenom nacrtu budžeta KS zatekao planirani iznos za samo 30 aplikanata, te da je uz razumijevanje kolega u Vladi uspio osigurati dodatnih 2.350.000 KM.

“Uzeo sam sebi za obavezu da nakon što budemo imali konačnu listu se obratim sa zahtjevom na sjednici Vlade KS kako bi se osigurala dodatna sredstva za sve one koji su ispuni uslove, te se nadam da će kolege prepoznati značaj ovog projekta i priliku da pomognemo mladima, te stvorimo pretpostavke za ostanak u državi”, istakao je on.

Navodi da će svim aplikantima biti omogućeno da se žale na preliminarnu listu, procedure i eventualne propuste u radu.

“S obzirom na to da smo imali veliki broj aplikacija moguće su nenamjerne greške u radu, ali ćemo kroz ovu proceduru uspjeti da ih ispravimo ukoliko se pokaže da ih je bilo. Nakon što istekne žalbeni rok, komisija će pristupiti obradi prigovora”, istakao je Filipović za Klix.ba.

Prema njegovim riječima, preliminarna lista će još jednom pregledati kako bi se konačna lista utvrdila.

“Pretpostavka je da ćemo konačnu listu mladih koji su ostvarili ovo pravo objaviti krajem augusta. A tek nakon što utvrdimo cjelokupnu finansijsku konstrukciju ćemo pristupiti podjeli rješenja o dodjeli sredstava”, kazao je on.

Upitan da li će za ljude koji nisu ostvarili potreban broj bodova biti novih projekata iz stambene politike, Filipović odgovara da bi eventualni novi projekti trebalo da obuhvate sve mlade sa različitim statusom i finansijskom moći. Međutim, ističe da će o tim projektima govoriti tek kada budu spremni za realizaciju.

Na nacrt rang liste kandidati mogu komisiji uložiti prigovor u roku od sedam dana od dana objavljivanja.

Izvor: Klix.ba

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.