Objavljene liste poslovnih subjekata koji su se prijavili za finansiranje plaća i doprinosa

Redakcija 30. jul 2021 ID: 20597

Ministarstvo privrede objavilo je riješene prigovore na liste poslovnih subjekata koji su se prijavili za finansiranje plaća.

Vlada Kantona Sarajevo imenovala je Komisiju za rješavanje po prigovorima na Listu poslovnih subjekata koji ispunjavaju uslove i Listu poslovnih subjekata koji ne ispunjavaju uslove po Javnom pozivu za dodjelu sredstava za finansiranje cijele ili dijela minimalne mjesečne neto plaće (u FBiH) za mjesec mart i april 2021. godine.

Komisija se također bavi rješavanjem po prigovorima na Listu poslovnih subjekata koji ispunjavaju uslove i Listu poslovnih subjekata koji ne ispunjavaju uslove po Javnom pozivu za finansiranje pripadajućih poreza i doprinosa na minimalnu mjesečnu neto plaću (u FBiH) za period trajanja zabrane obavljanja djelatnosti u pripadajućim mjesecima.

Po Javnom pozivu za dodjelu sredstava za finansiranje cijele ili dijela minimalne mjesečne neto plaće (u FBiH) za mjesec mart i april 2021. godine pristiglo je ukupno 450 prigovora, od kojih su četiri neblagovremena, dok je po Javnom pozivu za finansiranje pripadajućih poreza i doprinosa na minimalnu mjesečnu neto plaću (u FBiH) za period trajanja zabrane obavljanja djelatnosti za navedene mjesece ukupno pristiglo 123 prigovora, od kojih je pet neblagovremenih.

Komisija je nakon rješavanja po prigovorima sačinila liste osnovanih i neosnovanih prigovora po oba Javna poziva.

Po Javnom pozivu za dodjelu sredstava za finansiranje cijele ili dijela minimalne mjesečne neto plaće (u FBiH) za mjesec mart i april 2021. godine na Listi osnovanih prigovora nalazi se 226 poslovnih subjekata, dok su 224 prigovora ocijenjena kao neosnovana, te se nalaze na Listi neosnovanih prigovora.

Po Javnom pozivu za finansiranje pripadajućih poreza i doprinosa na minimalnu mjesečnu neto plaću (u FBiH) za period trajanja zabrane obavljanja djelatnosti na Listi osnovanih prigovora ukupno su 52 poslovna subjekta, dok je 71 prigovor ocijenjen kao neosnovan.

Liste su dostupne na stranici Ministarstva privrede KS na linkovima.

Podsjećamo, liste poslovnih subjekata koji ispunjavaju i ne ispunjavaju uslove navedenih javnih poziva objavljene su na web stranici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo 11. juna 2021. godine, a na koje se mogao uložiti prigovor u roku od sedam dana od dana njihove objave.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 30. jul 2021 @22:55 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2107-302255-20597 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button