Objavljeni rezultati javnog poziva za subvencioniranje zamjena peći/kotlova na ugalj

Redakcija 19. apr 2021 ID: 14332

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini u oktobru prošle godine potpisali su Sporazum o saradnji na implementaciji Pilot projekta subvencioniranja zamjene peći/kotlova na ugalj i ostala čvrsta goriva sa certificiranim pećima/kotlovima i toplotnim pumpama u domaćinstvima u Kantonu Sarajevo.

Sredstva za implementaciju Pilot projekta je obezbijedilo navedeno Ministarstvo, a aktivnosti na ovom projektu provode se u okviru projekta “Zeleni ekonomski razvoj”, koji finansira Švedska u saradnji sa ostalim partnerima.

U skladu sa modelom Pilot projekta, 4. januara 2021. godine objavljen je “Javni poziv vlasnicima individualnih stambenih objekata sa područja Kantona Sarajevo za subvencioniranje zamjene peći/kotlova na ugalj i ostala čvrsta goriva sa certificiranim pećima/kotlovima i toplotnim pumpama”, na koji je odaziv građana bio izuzetno velik.

Radna grupa je pregledala sve pristigle aplikacije, te potpune bodovala prema kriterijima datim u Javnom pozivu. Rang lista aplikanata koji su zadovoljili uslove javnog poziva se može preuzeti na linku: https://bit.ly/3gmS6j5.

Uslove ovog javnog poziva je ispunilo 817 aplikanata, dok je uslove za subvencioniranje zamjene peći/kotla na čvrsto gorivo sa toplotnim pumpama ispunio 51 aplikant.

Pregledom pristiglih prijava Radna grupa je utvrdila da je određeni broj aplikacija nepotpun, obzirom da nisu dostavljeni svi dokumenti traženi javnim pozivom ili prijavni formular nije pravilno popunjen i isti nisu bodovani, te se iz navedenih razloga ne nalaze na objavljenoj rang listi.

Uzevši u obzir raspoloživa sredstva za subvencioniranje, za 77 aplikanta je odobrena subvencija za zamjenu peći/kotla na čvrsto gorivo sa certificiranom peći/kotlom na pelet, odnosno za 27 aplikanata je odobrena subvencija za zamjenu peći/kotla na čvrsto gorivo sa toplotnim pumpama.

Detaljne upute o narednim koracima i rokovima, korisnici (oni kojima je odobrena subvencija) će dobiti putem pošte na kućnu adresu u roku od 15 dana od dana objavljivanja ove rang liste.

Korisnici, kojima je odobrena subvencija, a ne dobiju pismo u navedenom roku, molimo da se jave na email:JavniPoziv@undp.onmicrosoft.com.

Svima koji ne postupe prema dobijenim uputama u rokovima koji će biti navedeni u obavijesti, subvencija će se otkazati, a sredstva će se usmjeriti na druge korisnike u skladu sa rang listom.

Svi upiti u vezi sa realizacijom navedenog Javnog poziva se mogu uputiti na navedenu email adresu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 19. apr 2021 @11:54 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2104-191154-14332 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button