Obustava saobraćaja Luka-Bioča i u subotu do 14:00h *Arhiva

Obavještenja

Na regionalnom putu  R 951  Luka – Bioča na dionici od mosta preko rijeke Bosne – Bioča danas se izvode radovi na ugradnji asfaltnog sloja, zbog čega je saobraćaj totalno obustavljen. Obustava će trajati, prema riječima izvođača radova iz  „Citar producta“  Ilijaš do 14:00 sati i u subotu kada će se položiti drugi sloj asfalta.

Radimo sanaciju puta Stari Ilijaš-Luka-Bioča dužine oko 350 metara. Izvršeno je zamjena postojećeg materijala, valjanje, nasipanje, radimo asfaltni sloj nosivi i završni koji ćemo raditi sutra ili narednih danih dana, u zavisnosti od vremena. Preostalo je još u ovoj fazi radova postavljanje betonskih elemenata i da uradimo bankinu, objasnio je za Radio Ilijaš  Emir Alić, inžinjer u firmi „Citar product“.

Nastavak projekata sanacije i  asfaltiranja puteva  veoma je važna aktivnost  stanovnicima ovog područja, te će im uveliko poboljšati uslove života i rada, potvrdio je i predsjednik MZ Luka Elmin Brkić dodavši da projekat finansira Direkcija za ceste, te da se radi uređenje i kanala pored puta dužine 100 metara .

Autor članka je Redakcija sa 140 aktivnih i 784 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

#IlijašNet #iNet | 2018 IlijašNet© Prvi u Ilijašu
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.