Obustava saobraćaja Luka-Bioča i u subotu do 14:00h

Na regionalnom putu  R 951  Luka – Bioča na dionici od mosta preko rijeke Bosne – Bioča danas se izvode radovi na ugradnji asfaltnog sloja, zbog čega je saobraćaj totalno obustavljen. Obustava će trajati, prema riječima izvođača radova iz  „Citar producta“  Ilijaš do 14:00 sati i u subotu kada će se položiti drugi sloj asfalta.

Radimo sanaciju puta Stari Ilijaš-Luka-Bioča dužine oko 350 metara. Izvršeno je zamjena postojećeg materijala, valjanje, nasipanje, radimo asfaltni sloj nosivi i završni koji ćemo raditi sutra ili narednih danih dana, u zavisnosti od vremena. Preostalo je još u ovoj fazi radova postavljanje betonskih elemenata i da uradimo bankinu, objasnio je za Radio Ilijaš  Emir Alić, inžinjer u firmi „Citar product“.

Nastavak projekata sanacije i  asfaltiranja puteva  veoma je važna aktivnost  stanovnicima ovog područja, te će im uveliko poboljšati uslove života i rada, potvrdio je i predsjednik MZ Luka Elmin Brkić dodavši da projekat finansira Direkcija za ceste, te da se radi uređenje i kanala pored puta dužine 100 metara .

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam. Fokusirani smo na općine: Ilijaš, Brezu, Visoko i Vogošću.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Statistika: Članci: 131, Dopisnici 6, Pregledi 2014432