Od danas do 16. sep na Bijambarama sajam “Zlatne boje” *Arhiva

IlijašObavještenja

Sajam proizvoda lokalne zajednice pod nazivom “Zlatne boje” bit će otvoren danas na Bijambarama u organizaciji Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja.

Ovaj sajam zainteresovani će moći posjetiti do 16. septembra, do kada će imati priliku kupiti tradicionalne prehrambene proizvode iz ovog kraja.

Zaštićeni pejzaž Bijambare obuhvata površinu od 497 ha i ustanovljen je u cilju očuvanja pejzaža, naučnog istraživanja, ekološke edukacije i vaspitanja, te rekreacije i turizma.

Područje zaštićenog pejzaža Bijambare opremljeno je planinarkim mobilijarom za boravak u prirodi, te igralištem za djecu. Posjeduje biciklističke, obrazovne i šumske staze.

Posjetioci mogu iznajmiti bicikl ili razgledati područje uz vožnju turističkim vozićem koji saobraća u dva pravca. Posjetioci mogu obići s vodičem Srednju bijambarsku pećina kroz koju vodi 400 metara duga turistička staza.

Na području Bijambara nalazi se i nekropola stećaka Mramorje, zaštićeni historijski lokalitet, dragocjeno svjedočanstvo kontinuiteta Bosne i Hercegovine. U Edukaciono – informativnom centru nalazi se restoran sa raznovrsnom gastronomskom ponudom kojim upravlja JU „Studentski centar“ Sarajevo.

Autor članka je Redakcija sa 132 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.