Odobren uvoz za 108.000 doza AstraZeneca vakcina u BiH

Redakcija 5. mar 2021 ID: 11800
Vaša reklama ovdje
062-118-465
Vaša reklama ovdje
062-118-465

Danas je Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine obaviješteno da je Agencija za lijekove i medicinska sredstva sukladno Zakonu o lijekovima i medicinskim pomagalima BiH izdala rješenja za uvoz cjepiva u našu zemlju.

Članak 66. stavak 7. glasi da izuzetno od propisanog odredbom stava (3) ovog člana, ako Savjet ministara BiH proglasi vanredno stanje, na zajednički prijedlog entitetskih ministarstava zdravstva i Odjela za zdravstvo Brčko Distrikta, Agencija može odobriti uvoz lijekova koji nisu dobili dozvolu za stavljanje u promet ako su takvi lijekovi neophodni za prevenciju, odnosno otklanjanje posljedica takvog stanja, izdala Rješenja za uvoz cjepiva u BiH.

Riječ je o 108.000 doza AstraZeneca cjepiva. Odabrani veleprometnik, a temeljem prethodno provedenog tendera je Hercegovina lijek d.o.o koji je upisan u Registar Agencije za lijekove sa neophodnim GDP certifikatom”, saopćeno je iz MCP BiH.

Dakle, Ministarstvo civilnih poslova je nakon svih prethodno poduzetih inicijativa i aktivnosti privelo kraju sve procedure za nesmetanu isporuku cjepiva za BiH. Ovim činom se stječu svi uvjeti da cjepiva nesmetano počnu pristizati u BiH, a za dobrobit žitelja BiH”, navode iz MInistarstva.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 5. mar 2021 @15:03 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2103-051503-11800 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.

Povezani članci

Back to top button