Ilijaš

Održan radni sastanak na temu: Izgradnja distributivne gasne mreže u Industrijskoj zoni Luka Ilijaš

U kabinetu općinskog načelnika Akifa Fazlića održan je radni stastanak u vezi nastavka izgradnje distributivne gasne mreže u Industrijskoj zoni Luka Ilijaš. Sastanku su prisustvovali Općinski načelnik Akif Fazlić, pomoćnik načelnika za saobraćaj i komunikaciju Aziz Fazlić,viši referent za komunikativnu infrastrukturu Zijo Šabić, direktor Sarajevo Gasa Ibrahim Karahodžić, izvršni direktor sektora razvoja Nusret Palavra, inženjer za projektovanje mreža Velid Sinanović.

Tema sastanka bila je izgradnja distributivne gasne mreže p=3(4) bara, isporuka i montaža rejonske regulacione stanice Q=2.500 m3/h i distributivne gasne mreže p=0,1(0,2) bar u Industrijskoj zoni Luka Ilijaš, čiji su finansijer Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo u vrijednosti od 200.000 KM.

Na sastanku je dogovoreno shodno projektnoj dokumentaciji da se izgradi dio gasne distributivne mreže spoj gasovoda Semizovac-Ilijaš, izgradnja Rejonske regulacione stanice, te dio gasne distributivne mreže od Rejonske regulacione stanice do izrađenog dijela gasne distributivne mreže u Industrijskoj zoni Luka, koji je položen u trotoar novoizgrađene saobraćajnice i izgradnja dijela distributivne gasne mreže pored firme Ilmexa i firme Sako. Također na sastanku su dogovorene operativne radnje koje treba izvršiti u narednoj sedmici, a to je da Sarajevo Gas uradi premjer i predračun radova za pomenute dionice Gasovoda i Rejonske stanice, kako bi se mogao potpisati ugovor o izvođenju radova u što kraćem roku. Sarajevo gas je informisao načelnika o spremnosti da idu u ovaj projekat i da isti realiziraju u roku od 45 dana od dana potpisivanja ugovora. Ovim projektom će se omogućiti privrednim subjektima u Industrijskoj zoni Luka, kao i budućim investitorima mogućnost brzog i lahkog priključka na gasnu mrežu. Ovaj projekat će dugoročno utjecati na samanjenje štetnih agenasa u zraku, što će doprinjeti manjem zagađenju zraka i očuvanju životne okoline u Ilijašu.

izvor: Općina Ilijaš

Povezani članci

Back to top button