Održan šesti sastanak Komisije za izradu Strategije razvoja Općine Ilijaš

Info: Aktivni članci 431, Arhivirani članci 1919

U svrhu izrade Strategije razvoja Općine Ilijaš, u srijedu 08. jula 2020. godine u prostorijama Općine Ilijaš održan je šesti po redu sastanak Komisije za izradu Strategije razvoja općine Ilijaš za period 2021-2027. godina. Cilj sastanaka bio je prezentacija urađenog u procesu analize stanja u oblastima životne sredine i infrastrukture, ekonomskog i ruralnog te društvenog razvoja. Također, Komisija je informisana da je započeo proces izrade Strategije razvoja Kantona Sarajevo 2021-2027. te da je nepohodno usklađivanja dokumenta općinske strategije sa Strategijom KS. Strategija razvoja Kantona Sarajevo je dokument koji usmjerava sveukupan razvoj Kantona Sarajevo, uzimajući u obzir ekonomsku, društvenu, okolišnu i prostornu dimenziju.

Rok za izradu prijedloga ovog veoma bitnog dokumenta za našu općinu 30. novembar 2020. godine a iz Komisije za izradu Strategije podsjećaju da je postupak izrade Strategije je u potpunosti otvore, javan i svim sastancima Komisije mogu prisustvovati svi zainteresovani građani, predstavnici institucija i organizacija, predstavnici nevladinog sektora, medija, javnih i privatnih preduzeća, javnih ustanova, razvojnih agencija.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.