Održana 42. sjednica Općinskog vijeća Ilijaš

Info: Aktivni članci 635, Arhivirani članci 4683

Majska sjednica Općinskog vijeća Ilijaš održana je ovog četvrtka uz prisustvo 20 vijećnika. Sjednicu je vodila predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović, a na dnevnom redu se našlo devet tačaka.

Informacija o izvršenju budžeta općine Ilijaš za period od 01.01. do 31.03.2020.godine sačinajava prikaz planiranih i ostvarenih prihoda i primitaka, ostvarenih rashoda i izdataka. Budžet općine Ilijaš u navedenom perodu bilježi 5.651.642,00 KM ostvarenih prihoda, što je 36% od planiranih za 2020.godinu. Prema tome, ostvaren je suficit za navedeni period od 3.706.869,00 KM.

Informacija iz oblasti šumarstva je urađena na bazi podataka Ministarstva privrede KS i KJP „Sarajevo –šume“. Između Općine Ilijaš i JKP „Sarajevo –šume“ na snazi je Sporazum o načinu izmirenja duga po osnovu naknade za korištenje državnih šuma za prvi, drugi i treći kvartal 2019. godine u ukupnom iznosu od 175.600,00 KM u jednakim mjesečnim ratama od po 29.266,73 KM. Prema utvrđenoj dinamici otplate, izmirene obaveze za mjesec januar i februar, dok za mjesec mart i april nije ispoštovana dinamika utvrđena sporazumom. Zaključeno je da je obim bespravnih sječa šuma na teritoriji općine Ilijaš značajan kada je u pitanju količina bespravnih sječa na teritoriji KS u posljednjih nekoliko godina.

Općinsko vijeće je podržalo Zaključak kojim se usvaja Nacrt Odluke o usvajanju Regulacionog plana „Lješevo – Željeznička stanica“ i Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana „ Lješevo – Željeznička stanica“.

Javni uvid na Nacrt Odluke o usvajanju RP „Lješevo – Željeznička stanica“ i Nacrt Odluke o provođenju RP „Lješevo – Željeznička stanica“ održat će se u periodu od 29. maja do 29. juna 2020. godine, u zgradi Općine Ilijaš, na II spratu u kancelariji broj 20.

Javna rasprava na na Nacrt Odluke o usvajanju RP „Lješevo – Željeznička stanica“ i Nacrt Odluke o provođenju RP „Lješevo – Željeznička stanica“ održat će se 3. jula 2020. godine u sali Općinskog vijeća Ilijaš sa početkom u 14:30 sati.

Primjedbe, prijedlozi, sugestije i mišljenja svih zainteresovanih subjekata planiranja, MZ-a, potencijalnih investitora, građana, vijećnika Općinskog vijeća Ilijaš dostavljaju se Općini Ilijaš, Službi za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove, koja organizuje i sprovodi javnu raspravu.

Služba za prostorno uređenje i zaštitu okoliša dužna je nakon sprovedene javne rasprave da podnese izvještaj Općinskom vijeću Ilijaš o rezultatima javne rasprave koji sadrži primjedbe, prijedloge i mišljenja, kao i da obrazloži razloge zbog kojih pojedine primjedbe, prijedloui i mišljenja nisu prihvaćeni. Usvojen je i prijedlog Programa uređenja građevinskog zemljišta za dio lokaliteta Banovac i prijedlog Odluke o neposrednoj pogodbi za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta .

izvor: Općina Ilijaš

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.