Održana svečanost povodom završetka radova sanacije i utopljavanja škole u Bioči (Foto) *Arhiva

Info: Aktivni članci 571, Arhivirani članci 4683

Povodom završetka radova na sanaciji i utopljavanju Područne škole “Bioča”, danas je održana svečanost u prostorijama škole u Gornjoj Bioči.

Ova škola je poslije rata bila u stastavu Osnovne škole “Hašim Spahić“, pa sve do 2014. godine, kada je sa radom počela Osnovna škola “Stari Ilijaš“, kada prelazi u nadležnost ove škole.

Novo ruho škola je dobila zahvaljujući zalaganju dosadašnjeg direktora Mahira Devića u saradnji sa načelnikom Općine Ilijaš gospodinom Akifom Fazlićem i Ministarstvom za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Ukupna vrijednost projekta, radovi na sanaciji i utopljavanju Područne škole “Bioča“ je u iznosu od 88.400,00 KM. Sredstva za realizaciju ovog projekta izdvojili su, Ministarstvo za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo 37.00,0 KM, Općina Ilijaš  izdvojila je 51.400,00km. Izvođač radova je “Techno-promet” d.o.o Zenica, investitor Općina Ilijaš dok je nadrzor vršio, Institut za građevinarstvo “IG” d.o.o. Banja Luka.

Moramo napomenuti da  nastavu u Područnoj školi “Bioča“ redovno pohađa 18 učenika.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.