Održana svečanost povodom završetka radova sanacije i utopljavanja škole u Bioči (Foto)

Ilijaš

Povodom završetka radova na sanaciji i utopljavanju Područne škole “Bioča”, danas je održana svečanost u prostorijama škole u Gornjoj Bioči.

Ova škola je poslije rata bila u stastavu Osnovne škole “Hašim Spahić“, pa sve do 2014. godine, kada je sa radom počela Osnovna škola “Stari Ilijaš“, kada prelazi u nadležnost ove škole.

Novo ruho škola je dobila zahvaljujući zalaganju dosadašnjeg direktora Mahira Devića u saradnji sa načelnikom Općine Ilijaš gospodinom Akifom Fazlićem i Ministarstvom za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Ukupna vrijednost projekta, radovi na sanaciji i utopljavanju Područne škole “Bioča“ je u iznosu od 88.400,00 KM. Sredstva za realizaciju ovog projekta izdvojili su, Ministarstvo za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo 37.00,0 KM, Općina Ilijaš  izdvojila je 51.400,00km. Izvođač radova je “Techno-promet” d.o.o Zenica, investitor Općina Ilijaš dok je nadrzor vršio, Institut za građevinarstvo “IG” d.o.o. Banja Luka.

Moramo napomenuti da  nastavu u Područnoj školi “Bioča“ redovno pohađa 18 učenika.

Autor članka je Redakcija sa 144 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.