Održana vanredna sjednica Štaba Civilne zaštite Općine Vogošća *Arhiva

Info: Aktivni članci 588, Arhivirani članci 4683

Odmah po dobijanju prvih saznanja o tome da je kod jedne stanovnice Vogošće utvrđeno kako je pozitivna na koronavirus Štab civilne zaštite Općine Vogošća je održao vanrednu sjednicu i donio hitne mjere kako bi se suzbilo dalje širenje virusa. Donesena je naredba kojom se stambena zgrada na broju 2 u ulici Samira gradišića stavlja u potpunu izolaciju počevši od 26.03.2020.godine. To podrazumjeva da će ulaz i izlaz iz zgrade biti zabranjen svim licima osim zdravstvenih radnika, policijskih službenika i ovlaštenih pripadnika Civilne zaštite.

U toku trajanja izolacije stanarima stambene zgrade u izolaciji sve potrepštine kao što su namirnice i lijekovi biće dostavljeni putem službi zaštite i spašavanja.

Prema saznanjima dobijenim od Doma zdravlja Vogošća gospođa kod koje je utvrđeno prisustvo koronavirusa sama se javila i bila u samoizolaciji i nema naznaka da je somoizolaciju prekidala. Neovisno o tim podacima poduzimaju se hitre mjere kako bi se utvrdilo da li je i s kim naša sugrađanka u tom periodu kontaktirala.

Koronavirus je naša realnost i ovo je scenario na koji je Štab civilne zaštite Vogošća pripremljen i brzina kojom je reagovao daje razloga za optimizam. U ovom trenutku Štab civilne zaštite Općine Vogošća moli sugrađane da ne podliježu panici koju bi eventualne dezinformacije koje se šire društvenim mrežama mogle izazvati.

Vrijeme je za ozbiljnost i odgovornost. Između ostalog i odgovornost za javno izgovorenu ili napisanu riječ. Širenje lažnih, nepotpunih i neprovjerenih informacija može samo da nam odmogne u borbi sa virusom. Stoga apelujemo na sve da se suzdrže od širenja takvih vijesti i komentara, odnosno od aktivnosti koje za sobom povlače i svaku vrstu odgovornosti.

izvor: Općina Vogošća (vogosca.ba)

5e7d0f8e43b84

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.