Održane edukativne tribine za buduće hadžinice sa područja Medžlisa Sarajevo *Arhiva

Aktivni članci 855 od 862, Arhivirani članci 2921 od 2953

Tokom juna i jula mjeseca 2019. godine, Medžlis IZ-e Sarajevo organizovao je šest tribina o hadžu za buduće hadži-hanume sa područja Sarajeva. Tribine su organizovane radi promocije hadža kao islamskog šarta, pojašnjenja tehničkih detalja putovanja i boravka na hadžu, iskustvenih primjera i praktičnog prikaza te kao prilika budućim hadžinicama da postave pitanja i riješe lične nedoumice vezane za ovu tematiku.

Za područje Vogošće, Semizovca, Ilijaša i Podlugova održane su tri, tematski različite, tribine o hadžu kao ibadetu, tehničkim detaljima boravka u Medini i Mekki te praktični prikaz obreda hadža. Za područje općina Stari Grad, Centar, Novi Grad, Novo Sarajevo, Ilidža, Hadžići, te Sokolović Kolonija i Hrasnica, održane su tribine u Sultan Fatihovoj-Carevoj džamiji, Jordanskoj džamiji na Grbavici 1 i džamiji Omer b. Hattab na Stupu. Tribine za područje Sarajeva vodila je Mujesira Zimić Gljiva, profesorica islamskih nauka, dok je tribine za Vogošću osmislila i realizovala hafiza Hajra Imamović Zulum, džematska koordinatorica Centralne džamije u Vogošći.

(sarajevskimedzlis.ba)

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.