Održano predavanje za roditelje na temu: Zaštita djece od zlostavljanja na internetu (Foto) *Arhiva

Ilijaš

U OŠ “Stari Ilijaš” 9.10.2018. održano je predvanje  za roditelje djece učenika od V do  IX razreda. Predavanje su vodile  Abida Pehlić i Alma Muratović-Kajtaz ispred udruženja “Novi Put” iz Mostara a u saradnji sa CARITAS međunarodnom organizacijom iz Švicarske i uz podršku Centra za obrazovne inicijative Step by Step iz Sarajeva.  Realizovano je predavanje za učenike, nastavno osoblje i roditelje u okviru kampanje podizanja svijesti o problemu trgovine ljudima u  Kantonu Sarajevo.

5bbcf1a0a17be
Adisa Begović, Nizama Rovčanin, Alma Muratović-Kajtaz i Abida Pehlić

Tematika ovog predavanja bila je sve veća prisutnost djece na društvenim mrežama što je doprinjeo razvoj novih tehnologija čija manipulacija može dovesti do ozbiljnih posljedica ukoliko iste ne sprječimo na vrijeme.

Roditelji su ovom prilikom naučili šta su mogućnosti društvenih mreža kao i njihov uticaj na svakodnevnicu, ponašanje te posljedice koje mogu biti vrlo ozbiljne, također su dobili savjete koji će spriječiti negativan uticaj društvenih mreža na njihovo dijete.

U nastavku pogledajte neke od fotografija koje smo zabilježili. Opširniji sadržaj  o ovoj temi donosimo vam uskoro.

Autor članka je Redakcija sa 251 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.