Oglas za upis u prvi razred u Osnovnoj školi “Hašim Spahić” *Arhiva

Ilijaš

Obavještavamo roditelje djece školskih obveznika za školsku 2017./2018. godinu sa školskog područja JU Osnovna škola „Hašim Spahić“ u Ilijašu, koji nisu izvršili upis svoje djece u I (prvi) razred u aprilskom upisnom roku, da će se upis i testiranje ove djece u augustovskom upisnom roku obaviti u ponedjeljak 27.08.2018. godine u 10:30 sati u prostorijama škole – kancelarija školskog pedagoga – psihologa.

U I (prvi) razred osnovne škole za školsku 2018./2019. Godinu obavezno se upisuju djeca koja do 01.03.2018. godine navršavaju pet i po godina života, odnosno djeca koja će do 01.09.2018. godine imati punih šest godina.

Također u prvi razred mogu se upisati i mlađa djeca od navedene starosne dobi za početak obaveznog osnovnog odgoja i obrazovanja uz pismeni zahtjev roditelja ili staratelja, te ukoliko Komisija koja obavlja procjenu sposobnosti pri upisu djece u I (prvi) razred, bude sigurna da je to u najboljem interesu djeteta.

Molimo roditelje da dovedu svoje dijete u tačno naznačen dan i sat i ponesu sljedeća dokumenta:

  • Rodni list i ovjerenu kopiju Rodnog lista
  • Ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti djeteta za upis u prvi razred, izdato od nadležne ustanove – Dom zdravlja Ilijaš,
  • Potvrda – Uvjerenje o pohađanju Obaveznog predškolskog programa od odgovarajuće predškolske ustanove

Za djecu koja nisu pohađala Obavezni predškolski program, roditelji su dužni napisati obrazloženje o razlozima nepohađanja ovog zakonski obaveznog predškolskog programa, koje se predaje u sekretarijat.

Za sve dodatne informacije molimo vas da se obratite u sekretarijat škole.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.

Povezane Vijesti

Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.