Oglas za upis u prvi razred u Osnovnoj školi “Hašim Spahić” *Arhiva

Info: Aktivni članci 571, Arhivirani članci 4683

Obavještavamo roditelje djece školskih obveznika za školsku 2017./2018. godinu sa školskog područja JU Osnovna škola „Hašim Spahić“ u Ilijašu, koji nisu izvršili upis svoje djece u I (prvi) razred u aprilskom upisnom roku, da će se upis i testiranje ove djece u augustovskom upisnom roku obaviti u ponedjeljak 27.08.2018. godine u 10:30 sati u prostorijama škole – kancelarija školskog pedagoga – psihologa.

U I (prvi) razred osnovne škole za školsku 2018./2019. Godinu obavezno se upisuju djeca koja do 01.03.2018. godine navršavaju pet i po godina života, odnosno djeca koja će do 01.09.2018. godine imati punih šest godina.

Također u prvi razred mogu se upisati i mlađa djeca od navedene starosne dobi za početak obaveznog osnovnog odgoja i obrazovanja uz pismeni zahtjev roditelja ili staratelja, te ukoliko Komisija koja obavlja procjenu sposobnosti pri upisu djece u I (prvi) razred, bude sigurna da je to u najboljem interesu djeteta.

Molimo roditelje da dovedu svoje dijete u tačno naznačen dan i sat i ponesu sljedeća dokumenta:

  • Rodni list i ovjerenu kopiju Rodnog lista
  • Ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti djeteta za upis u prvi razred, izdato od nadležne ustanove – Dom zdravlja Ilijaš,
  • Potvrda – Uvjerenje o pohađanju Obaveznog predškolskog programa od odgovarajuće predškolske ustanove

Za djecu koja nisu pohađala Obavezni predškolski program, roditelji su dužni napisati obrazloženje o razlozima nepohađanja ovog zakonski obaveznog predškolskog programa, koje se predaje u sekretarijat.

Za sve dodatne informacije molimo vas da se obratite u sekretarijat škole.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.