Oglas za upis u prvi razred u Osnovnoj školi “Hašim Spahić” *Arhiva

IlijašObavještenja

Obavještavamo roditelje djece školskih obveznika za školsku 2017./2018. godinu sa školskog područja JU Osnovna škola „Hašim Spahić“ u Ilijašu, koji nisu izvršili upis svoje djece u I (prvi) razred u aprilskom upisnom roku, da će se upis i testiranje ove djece u augustovskom upisnom roku obaviti u ponedjeljak 27.08.2018. godine u 10:30 sati u prostorijama škole – kancelarija školskog pedagoga – psihologa.

U I (prvi) razred osnovne škole za školsku 2018./2019. Godinu obavezno se upisuju djeca koja do 01.03.2018. godine navršavaju pet i po godina života, odnosno djeca koja će do 01.09.2018. godine imati punih šest godina.

Također u prvi razred mogu se upisati i mlađa djeca od navedene starosne dobi za početak obaveznog osnovnog odgoja i obrazovanja uz pismeni zahtjev roditelja ili staratelja, te ukoliko Komisija koja obavlja procjenu sposobnosti pri upisu djece u I (prvi) razred, bude sigurna da je to u najboljem interesu djeteta.

Molimo roditelje da dovedu svoje dijete u tačno naznačen dan i sat i ponesu sljedeća dokumenta:

  • Rodni list i ovjerenu kopiju Rodnog lista
  • Ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti djeteta za upis u prvi razred, izdato od nadležne ustanove – Dom zdravlja Ilijaš,
  • Potvrda – Uvjerenje o pohađanju Obaveznog predškolskog programa od odgovarajuće predškolske ustanove

Za djecu koja nisu pohađala Obavezni predškolski program, roditelji su dužni napisati obrazloženje o razlozima nepohađanja ovog zakonski obaveznog predškolskog programa, koje se predaje u sekretarijat.

Za sve dodatne informacije molimo vas da se obratite u sekretarijat škole.

Autor članka je Redakcija sa 132 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.