Oko 450 radnika BH Telecoma u štrajku - /Arhiva

Redakcija 16. nov 2020 @9:16 ID: 3592

Ni mi više nismo sigurni gdje je prag tolerancije koji će neko preći, a onda…”, poručuju iz Sindikata BH Telecoma

Sindikat kompanije BH Telecom vodi borbu za potpisivanje Granskog kolektivnog ugovora, a danas su se obratili cjelokupnoj javnosti i nadležnima.

“Poštovani prijatelji, sugrađani, poznanici, kolege i radnici. Želimo vas ovim putem upoznati sa problemima s kojim se susreću radnici BH Telecoma. U nekada najboljoj kompaniji, njena uprava kao i Vlada FBiH koja je imenuje, već duži vremenski period radi na uništavanju i rušenju našeg zajedničkog dobra. To najbolje oslikavaju rezultati poslovanja koji su iz godine u godinu sve gori, a stanje unutar kompanije je i gore od onog što svi vidimo. Dugogodišnje stranačko zapošljavanje, potpomognuto nepotizmom, dovelo je radnike i kompaniju do samog dna”, ističu iz Sindikata BH Telecoma.

Sindikat BH Telecoma, dodaju, već duže vremena dolazi do saznanja kako je razlog ovakvog maćehinskog odnosa prema BH Telecomu pokušaj još jedne pljačkaške privatizacije, u kojoj bi se imovina građana prodala u bescijenje a namirili se razni tajkuni na račun društva I građana.

“Prethodnih skoro šest mjeseci, Sindikat BH Telecoma vodi borbu sa Vladom FBiH i Upravom BH Telecoma kako bi za radnike kompanije izdejstvovali i zaključili granski kolektivni ugovor. Nakon niza prevara i podvala, došli smo u poziciju da nam je organizovanje štrajka u kompaniji, jedini način nastavka borbe za granski kolektivni ugovor. Od dana najave pokretanja aktivnosti za organizovanje štrajka u BH Telecomu, radnici koji su se opredijelili da iskažu lojalnost Sindikatu i da se odazovu pozivu na štrajk, izloženi su neviđenim torturama. Verbalne prijetnje i pritisci su postali svakodnevni, a dolazili su od strane najvišeg rukovodećeg kadra u firmi, pa sve do odmetnutih sindikalnih ,,lidera”, koji su bili desna ruka u plasiranju laži i prevara prema radnicima”, rečeno je u proglasu Sindikata.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 16. nov 2020 @9:16 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2011-160916-3592 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.

Povezani članci

Back to top button