Omladinska organizacija Carpe diem bira volontera/ku godine!

Autor sadržaja: Aktivni članci 937, Arhivirani članci 2921

Biramo volontera/ku godine!

Nagradu za „Volontera/ku godine“ raspisuje Omladinska organizacija “Iskoristi dan-Carpe Diem” u cilju da volontere i volonterski rad učini vidljivijim i prepoznatljivijim široj javnosti.

Omladinska organizacija „Iskoristi dan – Carpe diem“ ove godine obilježava 5. decembar – Međunarodni dan volontera kroz aktivnosti izbora Volontera/ke godine na području općine Ilijaš te održavanjem Okruglog stola sa ciljem promocije volontiranja, informiranosti mladih i svih koji rade s mladima o prilikama i novim mogućnostima za volontiranje te o dobrobitima koje volonterstvo nudi u budućnosti mladih osoba.

Prijava za izbor Volontera/ke godine treba da sadrži:

  1. Popunjen nominacijski obrazac i
  2. Pismo motivacije

PREUZMI OBRAZAC

Prijaviti se mogu svi mladi, uzrasta od 15 do 30 godina sa područja općine Ilijaš bez obzira da li su članovi omladinske organizacije ili udruženja. Kandidate/kinje za izbor Volontera/ke godine mogu nominirati i omladinske organizacije te udruženja sa područja općine Ilijaš.

Prijave slati putem e-maila:oocarpediem14@outlook.com  Rok za prijavu je 03. decembar 2019. godine do 17:00 sati.

Međunarodni dan volontera proglasila je Opća skupština Ujedinjenih naroda 17. decembra 1985.godine. Od tada se svake godine 5. decembar obilježava kao Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak (International Volunteer Day for Economic and Social Development), odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i mešunarodnoj razini.

5ddd35f6ac794

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail ilijasnet@gmail.com ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.