Omladinska organizacija “Iskoristi dan-Carpe Diem“: Realizovan projekat “Edukuj se i ti“ *Arhiva

Info: Aktivni članci 515, Arhivirani članci 3594

Omladinska organizacija “Iskoristi dan-Carpe Diem“ uspješno je realizovala projekat “Edukuj se i ti“, koji je za cilj imao unaprijediti vještine mladih koje su im potrebne prilikom zapošljavanja, apliciranja na određene programe, projekte i stipendije. U okviru projekta realizovane su dvije jednodnevne radionica za mlade, koje su se odnosile na pisanje CV i motivacionog pisanja te vještina komuniciranja prilikom intervjua.

Koordinatorica projekta Elma Čutura istakla je značaj razvijanja poslovnih vještina kod mladih a posebno maturanata kojima su prije svega ove radionice i namjenjene. “Poput svojih vršnjaka u drugim općinama u BiH, mladi u općini Ilijaš suočavaju se sa brojim izazovima prilikom ulaska na tržište rada. Nažalost, većina mladih ne vlada vještinama pisanja CV-a i prijavnog pisma za posao, komunikacije prilikom intervjua za posao te isticanja ličnih prednosti i sposobnosti.

Projekta „Edukuj se i ti“ finansijski je podržala Općina Ilijaš kroz Budžet za projekte mladih. “Analizom položaja i potreba mladih na području općine Ilijaš a koji su rađeni za potrebe izrade Strategije prema mladima Općine Ilijaš 2018-2022. godina utvrdili smo da je jedan od prioriteta Strategije omogućiti mladima obuke i radionice o vještinama potrebnim za pronalazak posla. U cilju planskog provođenja Strategije Općina Ilijaš će i budućnosti podržavati ovakve vrste projekata“, kazala je Službenica za mlade Općine Ilijaš Enisa Mešetović.

Po završetku radionica učesnicima su dodjeljeni certifikati o učešću, javljaju iz Omladinske organizacije “Iskoristi dan-Carpe Diem“.

5e09f8e43b6ba 5e09f8e6bdc07 5e09f8e900ede 5e09f8ec8e67d

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.