Omogućeno retroaktivno umanjenje cijene boravka u vrtićima za odsustva djece zbog COVID-19

Redakcija 7. maj 2021 ID: 15601

Vlada KS danas je donijela Odluku o dopuni Odluke o umanjenju mjesečne cijene boravka djece u vrtićima, u slučaju potrebe za privremenim pojedinačnim odsustvom djece iz vrtića, odsustvom odgojno-obrazovne grupe djece ili obustave rada u pojedinim vrtićima zbog sprečavanja širenja zaraze izazvane virusom COVID-19, koja je stupila na snagu 19.04.2021. godine.

Vlada je dopunom ove Odluke omogućila retroaktivno umanjenje cijene boravka u vrtićima i to za period od 01.01.2021. godine do 19.04.2021. godine, u pomenutim slučajevima. Roditelji čija djeca iz navedenih razloga u tom periodu nisu boravila u vrtićima, zahtjeve za korekciju cijena, odnosno refundiranje troškova, mogu dostaviti JU “Djeca Sarajeva”, čiji je Upravni odbor zadužen za realizaciju ove odluke.

Podsjećamo, u slučaju privremenog odsustva djece cijena cjelodnevnog boravka, po danu odsustva, umanjuje za 7,30 KM, a najviše do 50%, dok se cijena poludnevnog boravka, po danu odsustva, umanjuje za 5,50 KM, a najviše do 50%.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 7. maj 2021 @20:51 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2105-072051-15601 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button