Općina Breza prilagođava trotoare osobama s invaliditetom: U toku izgradnja 48 novih prelaza

Info: Aktivni članci 600, Arhivirani članci 4683

Da bi se olakšalo kretanje osoba s invaliditetom na gradskom području, na više lokacija će biti izgrađeno 48 prelaza, potvrdio je načelnik općine Breza mr. sci. Munib A. Zaimović.

Veliki broj prelaza je završen, a u toku su finalni radovi na obaranju ivičnjaka i uklanjanju prepreka za postavljanje preostalih rampi za invalidna lica uz trotoare odnosno pješačke prelaze.

Aktivnosti se izvode u skladu s Ugovorom „Izgradnja prelaza za invalidna lica na trotoarima gradskih ulica“. Ugovorena vrijednost radova iznosi 17.369,02 KM, izvodi ih preduzeće „NAHONAL GAS“ d.o.o. Breza, a stručni nadzor obavlja firma “EKMASAN” d.o.o. Breza.

Namjera lokalne samouprave je da grad prilagodi i učini dostupnim licima teže pokretljivosti. U cilju uključivanja invalidnih lica u aktivan i ravnopravan život društva, Općina Breza je na raznim lokacijama uradila prelaze, koji će ovoj populaciji omogućiti pristup institucijama”, rekao je načelnik Zaimović.

izvor: Općina Breza

5ef9a9a822e01

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.