Općina Ilijaš: Čestitka povodom Svjetskog dana učitelja *Arhiva

Aktivni članci 865 od 872, Arhivirani članci 2921 od 2953

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. oktobra. Taj dan je prilika da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni.

Općinski načelnik Akif Fazlić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović upućuju čestitku povodom Svjetskog dana učitelja, u kojoj se navodi:

„Drage učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici, profesorice i profesori vaš  poziv jedan je od najplemenitijih, ali i najodgovornijih poziva kojeg pojedinac u  društvu može obavljati. Pomažete djeci i mladima u stjecanju novih znanja i vještina, u otkrivanju i razvijanju vlastitih potencijala, u stvaranju novih iskustava, te u gradnji kvalitetnih međuljudskih odnosa.

Pred vas se neprestano stavljaju novi izazovi. Od vas se traži da odgajate nove naraštaje za budućnost, da budete strpljivi, pokažete ustrajnost i da uspješno odgovorite na svaki izazov. To nije nimalo lako, ali vi ni u jednom trenutku niste izgubili entuzijazam, na čemu vam najiskrenije zahvaljujemo. 

Općini Ilijaš je ulaganje u obrazovanje prioritet, jer cijenimo kako je ulaganje u obrazovanje najbolje ulaganje u budućnost. Općina je učinila značajne iskorake kako bi poboljšala uslove rada i boravka prosvjetnih radnika i učenika u školama.

Nastavit ćemo i dalje podržavati projekte u obrazovanju, što će, uvjereni smo u to, u sinergiji sa znanjem i entuzijazmom vas učiteljica i učitelja, nastavnica i nastavnika, profesorica i profesora, sigurno biti snažan pokretač razvoja našega društva.

U nadi da će se na obrazovanje prestati gledati kao na trošak, a početi gledati kao na ulaganje za bolju budućnost, čestitamo vam vaš dan!“

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.