Općina Ilijaš: Edukacija za srednjoškolce o strukturi i radu općinskih službi *Arhiva

Info: Aktivni članci 425, Arhivirani članci 1919

Učenici SŠC “Nedžad Ibrišimović” učestvovali su u završnoj radionici u okviru projekta “Želim da odlučujem”, koji provodi Vijeće učenika ŠŠC “Nedžad Ibrišimović”, a finansira se iz budžeta Općine Ilijaš.

Radionicu je vodila službenica za mlade Općine Ilijaš Enisa Mešetović. Učenici su se upoznali sa strukturom i radom svih općinskih službi, te koji su načini da u punom kapacitetu koriste usluge organa uprave.

Cilj radionice je edukacija mladih o načinima učešća u procesu odlučivanja na lokalnom nivou, što će smanjiti apatiju prema lokalnoj politici te lokalnom organu uprave – Općini, a kao posljedicu će pružiti veću uključenost i aktivizam mladih na lokanom nivou.

Izuzetno je važno da se mladi na vrijeme upoznaju i nauče kako funkcioniše lokalna samouprava kako bi u budućnosti mogli ostvarivati svoja prava, ali i ispunjavati građanske obaveze, što je svakako i opredjeljenje Općine Ilijaš“, kazala je Mešetović.

izvor: Općina Ilijaš

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.