Općina Ilijaš i Direkcija za puteve KS: Potpisani sporazumi u vrijednosti 420.000 KM *Arhiva

Aktivni članci 865 od 872, Arhivirani članci 2921 od 2953

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić i direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač danas su potpisali dva sporazuma i to; Sporazum za rekonstrukciju puta od regionalne ceste R445 do mosta na rijeci Bosni u Ljubnićima i Sporazum za rehabilitaciju dijela ulice Hašim Spahić u Ilijašu.

Rehabilitacija dijela ulice Hašim Spahić izvodit će se u dužini od 300 metara. Direkcija za puteve KS je obezbijedila je 270.000,00 KM, a nedostajuća sredstva poslije provođenja postupka javne nabavke obezbijedit će Općina Ilijaš.

Rekonstrukcija puta od regionane ceste do mosta na rijeci Bosni u Ljubnićima izvodit će se u dužini 150 metara. Vrijednost radova je 150.000,00 KM, a sredstva je osigurala Direkcija za puteve. Nedostajuća sredstva poslije provođenja postupka javne nabavke osigurat će Općina Ilijaš.

Direktor Direkcije Selmir Kovač je kazao da je Vlada Kantona Sarajevo utvrdila izmjene programa održavanja rekonstrukcije putne infrastrukture, te dodao:

“Direkcija je podržala prijedlog Općine Ilijaš za rehabiliataciju dijela ulice Hašima Spahića i rekonstrukciju puta prema naselju Ljubnići, a današnjim potpisivanje Općina Ilijaš i Direkcija pristupaju konkretizaciji planova.”

Do kraja sedmice planirano je raspisivanje tenderske procedure. Nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

izvor: Općina Ilijaš

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.