Općina Ilijaš i KS osigurali sredstva za izgradnju fiskulturne sale u SŠC „Nedžad Ibrišimović“ *Arhiva

Ilijaš

Sporazum o sufinansiranju izgradnje sale za tjelesni odgoj u Srednjoškolskom centru “Nedžad Ibrišimović” u Ilijašu, kao i obavljanju stručnog nadzora nad izgradnjom, potpisao je danas načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić sa ministrom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvirom Kazazovićem i direktorom Zavoda za izgradnju KS Mirzom Hulusićem.

Potpisivanju su prisustvovali Sanja Zagorac – Jozić pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica i Aziz Fazlić pomoćnik načelnika u Službi za saobraćaj, stambeno – komunalne poslove i građenje.

Kako je precizirano, za izgradnju školske sale Vlada Kantona Sarajevo je, putem resornog ministarstva, osigurala 500.000 KM iz Budžeta za ovu godinu, dok će Općina Ilijaš osigurati nedostajuća sredstva za realizaciju projekta nakon provedene procedure javne nabavke i potpisivanja ugovora sa odabranim izvođačem radova.

Prema riječima načelnika Fazlića, uz sredstva koja je osigurala Vlada KS, Općina će uložiti dodatnih oko 250.000 KM za realizaciju navedenog projekta.

“Pripreme za gradnju su u toku i nadamo se da će kraja ove školske godine dvorana biti izgrađena”, rekao je načelnik Fazlić. Na području općine Ilijaš trenutno se izvode četiri infrastrukturna projekta na obrazovnim ustanovama kojima se nastoje osigurati bolji uslovi za učenike. Riječ je o projektima energetske efikasnosti na tri objekta škola kao i izgradnji fiskulturne sale u OŠ “Hašim Spahić””, naglasio je načelnik Fazlić ovom prilikom.

Direktor Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimovic” Amir Džafo ističe kako učenike i uposlene raduje činjenica da će konačno dobiti salu koja zadovoljava predviđene standarde.
“Srednjoškolski centar ,,Nedžad Ibrišimović” Ilijaš već dugi niz godina izvodi nastavu tjelesnog odgoja u staroj neuslovnoj sali pa nas veoma raduje činjenica da ćemo konačno dobiti salu koja zadovoljava predviđene standarde.

Ovom prilikom bih se zahvalio općinskom načelniku koji je još jednom prepoznao potrebe srednjoškolskog obrazovanja u našem gradu i nakon podrške uvođenju informatičkog smjera u gimnaziji, opremanju potpisivanje sporazuma fazlic kazazovic hulusic 2kabineta za informatiku, podrške na izgradnji lifta, obnavljanju dotrajalog sistema grijanja, opremanju multimedijalne sale, svojim zalaganjem obezbijedio mogućnost za izgradnju nove sale za sport i tjelesni odgoj u našoj školi.

Nadam se da će ova sala biti na raspolaganju svim građanima Ilijaša, a posebno mladima i doprinijeti razvoju sporta i fizičke kulture u našem gradu, kao i da će se uspješna saradnja Općine Ilijaš i Srednjoškolskog centra ,,Nedžad Ibrišiimović” Ilijaš nastaviti i u budućnosti, na obostrano zadovoljstvo a za dobrobit svih građana”, rekao direktor Džafo.

5ba2465805e5b

Ovo je jedan u nizu infrastrukturnih projekata na objektima škola u Kantonu Sarajevo koji će se realizirati zahvaljujući sredstvima koje je osigurala Vlada KS kroz kapitalne investicije.

“Izgrađene su mnoge nove škole, sanirani brojni školski objekti kroz projekt energetske efikasnosti, a radimo i na tome da se promijeni infrastruktura sportskih sala u školama koje su značajno ili djelomično devastirane i koje je neophodno prilagoditi novim standardima i normativima”, kazao je ministar Kazazović.

Stručni nadzor nad izvođenjem radova izgradnje fiskulturne sale u SC “Nedžad Ibrišimović” vršit će Zavod za izgradnju KS koji će, po riječima direktora Hulusića, također asistirati u pripremi projektne dokumentacije.

izvor: Općina Ilijaš

Autor članka je Redakcija sa 93 aktivnih i 686 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

#IlijašNet #iNet | Samo dvije sile ujedinjuju ljude – strah i interes.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.

Adblock Detektovan

Please consider supporting us by disabling your ad blocker