Općina Ilijaš podijelila 700 paketa socijalno ugroženim porodicama

Info: Aktivni članci 429, Arhivirani članci 1919

Općina Ilijaš obezbjedila je 700 prehrambreno-higijenskih paketa za socijalno ugrožene porodice i dobrovoljne davaoce krvi sa područja općine. Navedene aktivnosti provode se u okviru programa mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanim pandemijom COVID-19 i obuhvatile su 320 porodica.

Distribucija paketa vršila se u periodu od 01-08. juna 2020. godine putem općinskog štaba civilne zaštite, nadležne službe i mjesnih zajednica a korisnici pomoći su porodice koje su smještene u zgradu kolektivnog stanovanja Minisarstva za rad, socijalnu politiku, izbjegla i raseljena lica; romske i porodice slabog imovinskog stanja koje su predložile mjesne zajednice te dobrovljni davaoci krvi.

Štab civilne zaštite na čelu sa komandantom načelnikom Akifom Fazlićem obezbijedio je ovu skromnu pomoć sa željom da navedene kategorije što lakše prebrode ovo krizno vrijeme, a u skladu sa mogućnostima, te daljim razvojem ove krizne situacije i u narednom periodu Općina će nastojati pomagati onima kojima je to najpotrebnije.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.