Općina Ilijaš: Radni sastanak Grupe za dobrobit djece *Arhiva

Info: Aktivni članci 583, Arhivirani članci 4683

U velikoj sali Općine Ilijaš održan je sastanak Grupe za dobrobit djece u okviru projekta Jačanje referalnih mehanizama zaštite djece od nasilja na lokalnom nivou koji provodi World Vision uz podršku UNICEF-a.

Grupa je usvojila zapisnik sa prethodnog sastanka, a potom analizirala prijedlog projekata koji namjeravaju provoditi u narednom periodu. Na sastanku je analizirana i lista kategorija djece u riziku koju je radna grupa identifikovala na ranijim sastancima.

World Vision će u narednom periodu provesti projekat fokusiran na rad sa djecom romima u koji će uključiti i tri osnovne škole sa područja općine Ilijaš i to OŠ “Hašim Spahić”, OŠ “Stari Ilijaš” i OŠ “Srednje”.

U proteklom periodu Grupe za dobrobit djece kreirala je Sproazum o saradnji između subjekata zaštite djece i mladih od nasilja na području općine Ilijaš, čije potpisivanje je planirano u februaru.

Predmet Sporazuma je regulisanje međusobnih partnerskih obaveza na lokalnom nivou, u cilju efikasnijeg provođenja zakonskih propisa u ostvarivanju adekvatne zaštite djece i mladih od nasilja na području općine Ilijaš.

Izvor: Općina Ilijaš

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.