Općina Ilijaš: Radni sastanak Grupe za dobrobit djece *Arhiva

Ilijaš

U velikoj sali Općine Ilijaš održan je sastanak Grupe za dobrobit djece u okviru projekta Jačanje referalnih mehanizama zaštite djece od nasilja na lokalnom nivou koji provodi World Vision uz podršku UNICEF-a.

Grupa je usvojila zapisnik sa prethodnog sastanka, a potom analizirala prijedlog projekata koji namjeravaju provoditi u narednom periodu. Na sastanku je analizirana i lista kategorija djece u riziku koju je radna grupa identifikovala na ranijim sastancima.

World Vision će u narednom periodu provesti projekat fokusiran na rad sa djecom romima u koji će uključiti i tri osnovne škole sa područja općine Ilijaš i to OŠ “Hašim Spahić”, OŠ “Stari Ilijaš” i OŠ “Srednje”.

U proteklom periodu Grupe za dobrobit djece kreirala je Sproazum o saradnji između subjekata zaštite djece i mladih od nasilja na području općine Ilijaš, čije potpisivanje je planirano u februaru.

Predmet Sporazuma je regulisanje međusobnih partnerskih obaveza na lokalnom nivou, u cilju efikasnijeg provođenja zakonskih propisa u ostvarivanju adekvatne zaštite djece i mladih od nasilja na području općine Ilijaš.

Izvor: Općina Ilijaš

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.

Povezane Vijesti

Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.