Općina Jablanica i EP BIH obnavljaju “Most na Neretvi”

Most je svjedok jedne epopeje iz oslobodilačkog rata, borba i spašavanje oko 4,000 ranjenika, i njegov značaj je višestruk. Tada su se antifašisti suprostavili mnogo jačem neprijatelju, Njemcima, Italijanima i svim vrstama domačih izdajnika.

BiHZanimljivosti

Elektroprivreda BiH će financijski sudjelovati u Projektu rekonstrukcije spomentičke baštine “Mosta na Neretvi”.

Općinski načelnik navodi da je zajedno sa svojim suradnicima, u proteklom periodu intenzivno vodio aktivnosti sa Upravom JP „EP BiH“. ”Na nedavno održanom sastanku kojem su prisustvovali generalni direktor JP „EP BiH“ d.d. Sarajevo, izvršni direktor za proizvodnju i pomoćnici direktora, dogovoreno je da dodatnih 200.000,00 KM u Projektu rekonstrukcije Mosta na Neretvi ipak financira JP „EP BiH“, iako je Općina Jablanica rebalansom proračuna predvidjela 200.000,00 KM za završetak ovog projekta, te sa zadovoljstvom možemo obavijestiti javnost da je Uprava JP „EP BiH“, dana 11.12.2018. godine, odobrila, a Nadzorni odbor JP „EP BiH“ potvrdio 13.12.2018. godine da ipak JP EP BiH financira nedostajuća sredstva za rekonstrukciju porušenog mosta Bitka za ranjenike na Neretvi”, navodi se na stranici Općine Jablanica.

Ovim odlukama stvoreni su uvjeti za objavljivanje tendera od strane JP „EP BiH“ u skorije vrijeme očekuje odabir izvođača radova za rekonstrukciju porušenog mosta Bitka za ranjenike, te realizira i Ugovor o izvođenju radova na prilaznim stazama sa obje strane rijeke Neretve u sklopu Kompleksa Muzeja „Bitka za ranjenike na Neretvi“. Općinski načelnik je također istaknuo da su u završnoj fazi i dogovori sa JP Elektroprivreda BiH po pitanju  postupka ekspropiracije skladišta „HE na Neretvi“ koji bi trebali biti riješeni sporazumom i po kojem bi predmetna lokacija bila ustupljena pod određenim uslovima, te se omogućilo privođenje namjeni ovog lokaliteta prema Regulacionom planu „Centar I“ po kojem je predviđen Trg A. Izetbegovića. Općinski načelnik je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost da je JP „EP BiH“ odobrila ukupno 1.200.000,00 KM u rekonstrukciju porušenog mosta „Bitka za ranjenike na Neretvi“, te se osobno zahvalio Upravi, Nadzornom odboru, generalnom direktoru Bajazidu Jašareviću, izvršnom direktoru za proizvodnju Nevadu Ikanoviću i direktoru „HE na Neretvi“ Ramizu Zahiroviću.

Autor članka je Redakcija sa 129 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.