Kultura

Općina Vogošća organizovala druženje za učesnice Odbrambeno-oslobodilačkog rata

Već drugu godinu u povodu 8. marta Dana žena, Općina Vogošća je organizovala druženje za učesnice Odbrambeno-oslobodilačkog rata od 1992-1995. godine. U prepunoj Velikoj sali svim ženama i bosanskim heroinama obratili su se predsjednik Koordinacije boračkih udruženja Omer Hasanović, pomoćnik načelnika u Službi za boračko–invalidsku zaštitu Zijad Kadrić i općinski načelnik Edin Smajić. Bila je ovo prilika da se uz čestitku za Dan žena još jednom uputi zahvalnost svim ženama koje su u ratnim godinama stale rame uz rame sa borcima na prvim linijama odbrane. Jedna od njih bila je i Ferida Mašić, koja je naglasila da su ovakva druženja prilika da se evociraju uspomene na ratne dane, ali i za ponovne susrete žena koje su u ratu na razne načine pomagale borcima.

Literarni rad o temi „Žena, majka, borac“ pročitala je Merima Kadrić dok je u muzičkom dijelu programa nastupio pjevač i član udruženja „Sevdah za mlade“ Latif Močević. Svim pripadnicama ljepšeg spola uručene se ruže i prigodni pokloni.

izvor: rtvVogošća

Nezavisni info centar za one koji žele da znaju. Informišemo širu javnost o dešavanjima na području Općine Ilijaš i šire.

Cijenjeni posjetioci broj objavljenih vijesti je 197 sa 2078435 pregleda

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Adblock Detektovan

Please consider supporting us by disabling your ad blocker