Predstavljamo Vam
Ispod su neki od linkova koji predstavljaju Ilijaš

Općina Vogošća Pomoći Će Obnovu Objekta Katoličke Crkve U Semizovcu

Općina Vogošća i u 2018. godini pomagat će rad vjerskih zajednica koje djeluju na poddručju općine, kako je to činila i ranijih godina.

Katolička vjerska zajednica u Vogošći nema puno članova , ali je dobro organizovana. Vjernici se okupljaju u crkvi  Blažene majke Terezje u Vogošći, izgrađenoj 2008 godine. Do osnivanja istoimene župe prije desetak godina, katolički vjernici iz vogošće  pripadali su župi Sv. Ilije proroka u Čemernom. U naselju Semizovac je do rata kada je porušena postojala filijalna crkva ove župe, izgrađena početkom 20.stoljeća. Želja da se obnovi ova crkva odavno postoji kod vjernika, a jučer je u Općini Vogošća održan sastanak na kojem se razgovaralo o ovoj temi. Dženane Bešlija, pomoćnik načelnika za privredu, lokalni integrisani razvoj i društvene djelatnsti  i don Alberta Zornade, župnika Župe Blažene majke Terezije razgovarali su o obnovi objekta u Semizovcu koji je uzgrađen 1900. godine  a nalazio se uz staro groblje. Zaključeno je da će Općina finansijski podržati obnovu crkve.

Općina Vogošća i u 2018. godini pomagat će rad vjerskih zajednica koje djeluju na poddručju općine, kako je to činila i ranijih godina.

Prijavi Članak

Ukoliko smatrate da sadržaj koji se nalazi u članku nije trebao i ne smije biti objavljen molimo vas da to prijavite i navedete vaše razloge. U interesu nam je da su sve objavljene informacije tačne. Molimo vas da nam ako imate dodatnih informacija vezano za ovaj članak iste pošaljete putem ove forme. Hvala vam, Redakcija Ilijas.net Portala