Općinski sud u Sarajevu zabranio štrajk ljekara jer nije najavljen niti organizovan po zakonu *Arhiva

BiHIlijašObavještenja
“Presudom Općinskog suda u Sarajevu po tužbi tužitelja JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, JU Opća bolnica ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’, Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i Vlada Kantona Sarajevo protiv Sindikata doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo, a nakon održane glavne rasprave 13. septembra 2018. godine, zabranjuje se organizovanje i provođenje štrajka započetog 5. septembra 2018. godine iz razloga što nije najavljen, organizovan i vođen u skladu sa Zakonom o štrajku”, navodi se u saopćenju JU Dom zdravlja KS.

Podsjetimo, Sindikat doktora medicine i stomatologije KS stupio je u štrajk zbog nezadovoljstva odnosom Vlade KS prema njima tvrdeći da nisu ispunjena obećanja iz kolektivnog ugovora koji je potpisan prošle godine.

Građani Kantona Sarajevo tako su devet dana bez potpune zdravstvene usluge, jer su ljekari primali samo hitne slučajeve.

Od samog početka ministrica zdravstva Zilha Ademaj je isticala da je štrajk nezakonit te da nema finansijskih sredstava za ispunjenje zahtjeva doktora medicine i stomatologije.

Autor članka je Redakcija sa 142 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.