Općinsko vijeće Ilijaš već dva mjeseca nema predsjedavajućeg *Arhiva

Ilijaš

OV Ilijaš već dva mjeseca nema predsjedavajućeg, jer je Mahir Dević, koji je obnašao ovu dužnost, vijećnicku klupu Ilijaša napustio nakon što je izabran za zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo. Kako saznajemo, još nisu obavljene konsultacije političkih stranaka i koalicija zastupljenih u Općinskom vijeću Ilijaš koje su propisane Poslovnikom OV, čl.152.

5c192d3d7a45d
Zašto ili šta se čeka to ni baba Vanga ne zna! Može se nagađati da bi prijedlog budućeg imenovanja bio prihvatljiv ukoliko bi se predložila osoba koja će biti poslušna.

Odlazeći sa funkcije predsjedavajućeg OV Ilijaš, iza Devića je, dakle, ostalo upražnjeno mjesto a trenutno predsjedavanje sjednicama obavlja Alen Hasković, aktuelni zamjenik Devića.
Napominjemo da je pitanje imenovanja predsjedavajućeg još (ne)dogovorena stvar, kako to biva u svim slučajevima kada se treba imenovati osoba na neku funkciju.

Razvlačenje imenovanja prema našim informacijama svodi se na pitanje nacionalnog identiteta vijećnika koji će da zauzme njegovo mjesto. Nagovještava se da će nedavno prispjeli u SDA, Alen Hasković koji je odmah po izboru u Općinsko vibeće dobio poziciju zamjenika dobiti i funkciju predsjedavajućeg, tako da za zamjenika možemo očekivati i ženu.

Autor članka je Redakcija sa 129 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.