Općinsko vijeće Ilijaš već dva mjeseca nema predsjedavajućeg *Arhiva

Info: Aktivni članci 0, Arhivirani članci 9

OV Ilijaš već dva mjeseca nema predsjedavajućeg, jer je Mahir Dević, koji je obnašao ovu dužnost, vijećnicku klupu Ilijaša napustio nakon što je izabran za zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo. Kako saznajemo, još nisu obavljene konsultacije političkih stranaka i koalicija zastupljenih u Općinskom vijeću Ilijaš koje su propisane Poslovnikom OV, čl.152.

5c192d3d7a45d
Zašto ili šta se čeka to ni baba Vanga ne zna! Može se nagađati da bi prijedlog budućeg imenovanja bio prihvatljiv ukoliko bi se predložila osoba koja će biti poslušna.

Odlazeći sa funkcije predsjedavajućeg OV Ilijaš, iza Devića je, dakle, ostalo upražnjeno mjesto a trenutno predsjedavanje sjednicama obavlja Alen Hasković, aktuelni zamjenik Devića.
Napominjemo da je pitanje imenovanja predsjedavajućeg još (ne)dogovorena stvar, kako to biva u svim slučajevima kada se treba imenovati osoba na neku funkciju.

Razvlačenje imenovanja prema našim informacijama svodi se na pitanje nacionalnog identiteta vijećnika koji će da zauzme njegovo mjesto. Nagovještava se da će nedavno prispjeli u SDA, Alen Hasković koji je odmah po izboru u Općinsko vibeće dobio poziciju zamjenika dobiti i funkciju predsjedavajućeg, tako da za zamjenika možemo očekivati i ženu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.