Ilijaš

Opljačkana benzinska pumpa u mjestu Srednje kod Ilijaša

Sarajevska policija jučer ujutro je obaviještena da su u mjestu Srednje, općina Ilijaš, dva NN lica izvršila krivično djelo razbojništva na benzinskoj pumpi.

PROMO

Tom prilikom NN lica su uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a potom se putničkim motornim vozilom marke “BMW”, sive boje, udaljila u pravcu Semizovca. Policijski službenici PS Vogošća su u mjestu Semizovac, općina Vogošća, zaustavili putničko motorno vozilo marke “BMW”, reg. oznaka M98-O-439, kojim je upravljao vozač E.H., rođen 1993.godine, nastanjen u Tešnju, sa kojim su se vozilu nalazila lica: A.S., rođen 1995.godine i A.Dž., rođen 1997.godine, nastanjeni u Tešnju“, piše u izvještaju MUP-a KS.

Osumnjičeni su lišeni slobode i predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS.

Na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršen je pretres navedenog motornog vozila. Tom prilikom je pronađena i oduzeta određena suma novca, jedan gasni pištolj marke “EKOL P29” cal. 9 mm i jedan kačket. Nakon završene kriminalističke obrade, dana 13.10.2020.godine, navedena lica će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu“, poručili su iz MUP-a KS.

Povezani članci

Back to top button