Oproštaj od maturanata bosanskohercegovačke dopunske škole Birmingham (FOTO)

Autor sadržaja: Aktivni članci 950, Arhivirani članci 2921

U prostorijama Bosanske kuće u Birminghamu podijeljena su uvjerenja učenicima bosanskohercegovačke dopunske škole Birmingham te završna svjedočanstva maturantima.

Dodjelu uvjerenja i svjedočanstava je uveličao NJ.E Vanja Filipović, Ambasador BiH u Londonu, obrativši se svima prigodnim riječima te je lično uručio svjedočanstva i nagrade . U očima učitelja, roditelja, kolega i svih prisutnih se mogao vidjeti ponos i sreća zbog svih učenika, koji su skoro sve svoje slobodne subotnje dane proveli u klupama bh.dopunske škole kako bi naučili maternji jezik i sačuvali kulturni identitet od zaborava, ali i međusobno se družili i igrali. Učenici koji su dobili uvjerenja su: Bahtagić Neyla, Bahtagić Alem,Bešić Elma, Bešić Amna, Bolić Emina, Bolić Ajša, Bolić Ćazim, Ćatibušić Rijad, Ćatibušić Aldin, Cerić Faris, Dedić Adna, Dergić Amila, Durmišević Elma, Forić Sabaheta, Gološ Zara, Gološ Ishak, Hadžović Tara, Gološ Alem,Halvadžić Amer, Halvadžić Lejla, Imamović Kerim, Isić Benjamin, Musić Rasim, Zlomužica Harun, Solaković Jasmina, Durmišević Amila, Fawzi Mae, Šadić Ariyan, Halilović Selma, Moro Stella, Moro Francesca, Adilović Lamiya, Adilović Almedina, Dedić Hamza, Vunić Almedin.

Okupljanje je bila izvanredna prilika da se ujedno i oprostimo od naših maturanata, koji su nakon 8 godina provedenih u školi, zaslužili svoja svjedočanstva.  Ovom prilikom maturantima su uručene nagrade i priznanja.

Unatoč svim izazovima s kojima su se suočavali u ovih osam godina, slobodno možemo reći da su svoju etapu putovanja kroz bh.dopunsku školu završili uspješno noseći sa sobom nezaboravne trenutke i uspomene.

Vjerujemo da su učitelji i koordinatori dali sve od sebe kako bi ove divne već odrasle sada osobe  pripremili za mnogo veće izazove u budućnosti. Maturanti su također iskoristili priliku da se oproste sa svojom dragom učiteljima Azrom Bašić, Eldinom Bolić i Emirom Bolić uručivši cvijeće i skromne poklone pažnje. Ovogodišnji maturanti su: Sabit Forić, Hana Cerić, Rayan Hadžović, Benjamin Zlomužica i Tarik Bektić.

Dragi maturanti, ne dopustite da bilo šta naruši vaš integritet i dupli kulturni identitet koje ste pažljivo njegovali godinama. Budite ustrajni, ljubazni i velikodušni prema svima na vašem putu ka budućem uspjehu.

Sanjajte velike snove, ostanite optimisti te Vam želimo svu sreću u daljnjem školovanju i životu.

Hvala Vam za sve lijepe trenutke. Nedostajat ćete nam…

5d8df63173c3a 5d8df63add508 5d8df63f0b000 5d8df6434587f 5d8df6476fcfb 5d8df64a64876 5d8df64d8e8a8 5d8df656d0651 5d8df686d5321 5d8df6a16656f

Bosnia UK Network

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail ilijasnet@gmail.com ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.