Organizovano Koordinaciono tijelo Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije od Corona virusa *Arhiva

Info: Aktivni članci 495, Arhivirani članci 4169

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo održalo je sastanak sa predstavnicima javnih zdravstvenih ustanova Kantona Sarajevo, slijedom preporuka Federalnog ministarstva zdravstva, na kojem je dogovoreno formiranje tijela Ministarstva zdravstva KS – Koordinacionog tijela za praćenje i anlizu situacije od Corona virusa (2019-nCoV) sa zadatkom praćenja situacije i poduzimanja mjera, a u cilju sprečavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja bolesti izazvane novim Corona virusom u KS.

Koordinaciono tijelo sačinjavaju predstavnici: Ministarstva zdravstva KS, Zavoda za javno zdravstvo KS, Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, JU Opća bolnica „Prim.dr Abdulah Nakaš“, JU Dom zdravlja KS, JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS, Sanitarni inspektorat Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i Civilne zaštite Kantona Sarajevo.

Ministarstvo zdravstva KS ističe da je Svjetska zdravstvena organizacija 30. januara ove godine proglasila globalnu zdravstvenu prijetnju od Corona virusa (2019-nCoV), te informiše da su preporuke za putnike i generalne preporuke za stanovništvo dostupne na web stranici resornog ministarstva.

izvor: Vlada KS

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.