OŠ Podlugovi: Radionica u organizaciji Fondacije za pse “Dogs Trust“ BiH

Aktivni članci 876 od 883, Arhivirani članci 2921 od 2953

Učenici od I do VI razreda OŠ “Podlugovi” u Podlugovima  su (05.12.2019.godine) prisustvovali radionicama u organizaciji Fondacije za pse “Dogs Trust“ BiH. Radionice su bile na temu “Sigurnost u prisustvu pasa, potrebe pasa i odgovorno vlasništvo“.

Cilj radionica je podizanje svijesti učenika o zaštiti pasa, sigurnosnim mjerama vezanim za pse lutalice, razvijanje osjećaja sigurnosti u njihovoj blizini, te obavezama i odgovornostima kako prema ljubimcu tako i prema pripadnicima društvene zajednice.

Fondacija “Dogs Trust“ BiH realizuje program edukacije za djecu u osnovnim školama.

Posebno je naglašeno odgovorno vlasništvo, čime se garantuje budućnost bez problema vezanih za pse lutalice. Učenici se kroz ove radionice susreću s nizom aktivnosti odgojnog, obrazovnog i zabavnog karaktera, uz aktivno sudjelovanje. Dobili su veoma korisne savjete o sigurnom načinu djelovanja u blizini pasa i stekli kvalitetna iskustva.

Svi prisutni učenici su dobili certifikate za učešće u radionici, poklone i promotivni materijal.

Zahvaljujemo se Fondaciji za pse “Dogs Trust“ koja nam je omogućila ovako korisnu radionicu i nadamo se saradnji i ubuduće.

 

5dea0664a88535dea02a4ac3865de9771e84efd

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.