OŠ Podlugovi : Škola u prirodi na Bjelašnici *Arhiva

Info: Aktivni članci 549, Arhivirani članci 4683

Po programu ministarstva obrazovanja Kantona Sarajevo, danas, 5.12.2018. u 10 sati, OŠ Podlugovi ispratila je svoje učenike četvrtih razreda na Bjelašnicu u okviru planirane škole u prirodi.

Planirano vrijeme će provesti u mjestu Šabići, gdje će djeca biti dio programa, škola u prirodi.

Povratak je planiran u petak 7.12. 2018. godine.

Škola u prirodi “Šabići” nalazi se 30 km južno od Sarajeva, u selu Šabići na nadmorskoj visini od 1100 metara. Selo Šabići je autentično bjelašničko selo smješteno na platou između Bjelašnice, Treskavice i Visočice. U selu postoji ambulanta, te policijska stanica.

Koncept škole u prirodi je vrlo interesantan djeci, jer u prirodnom ambijentu na sasvim drugačiji način usvajaju znanje, a opuštena atmosfera pozitivno utiče na njih. Od škole vodi asfaltni put do Sarajeva, i selo je uvezano gradskim prijevozom. U zgradi škole su dvije učionice u kojima se odvija teoretski dio nastave. U drugom dijelu nalazi se kuhinja, zbornica i restoran sa dvije sale. 

Kad je u pitanju prirodno okruženje, nije potrebno puno govoriti o ovoj olimpijskoj ljepotici – blizina kanjona rijeke Rakitnice i pogled koji se pruža oduševljava djecu ali i odrasle. 

5c079c721a41b

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.