OŠ “Stari Ilijaš” ispratila četvrtu generaciju maturanata *Arhiva

Ilijaš

„Najveća nada svake zemlje leži u primjerenom školovanju mladih“. – Erazmo Roterdamski

Maturanti OŠ „Stari Ilijaš“ sinoć su proslavili matursko veče kojom su obilježili kraj devetogodišnjeg obrazovanja. Uz prisustvo  roditelja i sugrađana u protorijama škole, ispraćena je četvrta generacija učenika ove škole, gdje su im dodijeljena svjedočanstva. Direktor OŠ „Stari Ilijaš“ Mahir Dević s ponosom ističe da je ovo jedna vrlo uspješna generacija učenika te im zaželio mnogo uspjeha na novim životnim stazama.

Prije svega, želim da uputim čestitke roditeljima na ovom mubarek poslu, odnosno završetku osnovnog obrazovanja njihove djece i naših učenika. Ove godine smo izveli dva odjeljenja maturanata, njih preko 50. Ovo je četvrta generacija maturanata od kada je škola otvorena. Ponosni smo na njihove rezultate koje su postigli. Želimo im puno sreće, zdravlja, uspjeha i da čestito pronesu kroz srednju školu i fakultet ime naše škole i da postanu uspješni građani našeg društva i BiH“, kazao je direktor Dević.

Alma Živojević bila je voditelj IX- 2 odjeljenja u OŠ „Stari Ilijaš“. Sa svojim učenicima proslavila je rastanak od škole u kojoj su nastale neponovljive uspomene koje će zauvijek ostati u njihovim srcima.

„Ovo je bila divna i uspješna generacija učenika. Dosta su se zalagali, trudili i radili i nadam se da će to tako ostati i u nastavku školovanja. Zahvaljujem se svim predmetnim kolegama koji su gradili znanje našim učenicima i direktoru koji nam je zaista bio podrška u svemu. Pomagao je u svim aktivnostima koje smo uspješno realizovali. Poručila bih svojim učenicima da vrijedno rade i uče, i otvorit će im se sva vrata u životu“, kazala je nastavnica Živojević.

Ivona Jozić, maturantica je koja je završila OŠ „Stari Ilijaš“. Srednjoškolsko obrazovanje planira nastaviti u gimnaziji, ali ističe da će najljepše uspomene nositi upravo iz svoje osnovne škole.

„O svom iskustvu u osnovnoj školi mogla bih pričati danima. Jedna životna epoha je završena ali jednim dijelom i moje djetinjstvo. Za osnovnu školu vežu me najljepše uspomene. Poručila bih svojim prijateljima da ostanemo zajedno, da završetak osnove škole ne znači i kraj našeg prijateljstva i da pamtimo samo najljepše trenutke koji će nas uvijek vezati za našu školu“, kazala je učenica Ivona.

Nakon Svečanosti u prostorijama škole, učenici i nastavnici uputili su se prema Ilijašu gdje je upriličen svečani defile. Nakon toga, proslava maturske večeri nastavljena je u restoran klubu „Diana“ Ilijaš.

SRETNO MATURANTI!!!

„Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet”. – Nelson Mendela

Izvor: RadioIlijaš.ba

Autor članka je Redakcija sa 139 aktivnih i 784 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

#IlijašNet #iNet | 2018 IlijašNet© Prvi u Ilijašu
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.