Osnovna škola: “Stari Ilijaš”- Poziv za upis djece u prvi razred

Redakcija 30. mar 2021 ID: 12978
Vaša reklama ovdje

Na osnovu člana 57. stav (1) Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju Kantona Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“br:23/17,33/17,30/19,9/20,14/20), direktor Javne ustanove Osnovna škola„StariIlijaš”Ilijaš, objavljuje POZIV ZA UPIS DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU 2021/2022.GODINU I-Upis djece u I razred osnovne škole vršit će se u APRILU, u terminu od 1.4.do30.4.2021.godine.

U izuzetnim opravdanim slučajevima upis djece će se obaviti i u augustu te se pozivaju roditelji/staratelji da djecu prijave za upis u aprilskom roku, a samo izuzetno, uz opravdane razloge mogu se prijaviti u augustu. II-U prvi razred školske 2021/2022.godine će se upisati djeca koja do 1.3.2021.godine imaju navršenih 5 i po godina života.Škola može omogućiti upis i djetetu mlađem od utvrđenestarosne dobi za početak obaveznog odgoja i obrazovanja, uz pismeni zahtjev roditelja/staratelja djeteta i ako škola, nakon što razmotri preporuke Komisije za upis učenika u prvi razred, bude sigurna da je to u najboljem interesu djeteta.Upis djeteta mlađeg od utvrđene starosne dobi može se izvršiti samo ako dijete do kraja kalendarske godine puni šest godina života.III-Školsko područje Javne ustanove Osnovna škola„StariIlijaš”Ilijaš obuhvata sljedeće ulice:Donja Bioča, Donja Misoča, Donja Luka,Donji Malešići, Gornja Bioča, Gornja Misoča, Gornja Luka, Gornji Malešići, Mlini, Ribarići, Stari Ilijaš, Kamenica, Hadžići, Karaula i Vlaškovo.

IV–Za upis djece u prvi razred školske 2021/2022.godine potrebno je da roditelj/staratelj djeteta popuni obrazac “Prijava za upis djeteta u prvi razred 2021/2022.godine” te popunjeni obrazac dostavi na e-mail adresu Škole stariilijas@bih.net.ba ili putem pošte na adresu Bosanski put151,StariIlijaš,71380Ilijaš.

V-Dokumentaciju za upis djece u prvi razred osnovne škole roditelji/staratelji dužni su dostaviti po okončanju stanja prirodne i druge nasreće zbog opasnosti od širenja zarazne bolesti uzrokovane koronavirusom (COVID 19)na adresu Škole.

Obavezna dokumentacija za upis djece u prvi razred osnovne škole:

  • Izvod iz matične knjige rođenih/original ili ovjerena kopija;
  • Ljekarsko uvjerenje o psihofizičkom stanju djeteta za upis u školu I zdravstvenom statususopisompoteškoća;
  • Cerifikat/uvjerenje da je dijete pohađalo Obavezni predškolski program za djecu u godini pred polazak u školu koju izdaje predškolska ustanova;
  • CIPSprijava boravka, kao dokaz o pripadnosti školskom području–na uvid.

O terminima dostavljanja navedene dokumentacije I testiranja roditelji/staratelji djece će biti blagovremeno obaviješteni putem internet stranice Škole. Sve dodatne informacije možete dobiti na kontakt telefone:033402300 i 033402400 ili e-mail stariilijas@bih.net.b

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 30. mar 2021 @9:31 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2103-300931-12978 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button