Ostavka Radončića je populistički pokušaj da se lažno predstavi

Info: Aktivni članci 552, Arhivirani članci 4683

Povodom odluke predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića da podnese ostavku na funkciju ministra sigurnosti BiH, iz Naroda i Pravde navode kako se radi o populističkom potezu sa ciljem kako bi se SBB predstavio kao opozicija uoči izbora iako je ova stranka punu deceniju dio vlasti.

„Pokušaj SBB-a i Fahrudina Radončića da se javnosti predstavi kao opozicija osuđen je na propast jer potcjenjuje sam narod misleći da će narod zaboraviti njegovo djelovanje. Radončić smatra da će mu još jednom poći za rukom da sebe lažno predstavi kao opoziciju kako bi ojačao svoju političku poziciju da bi potom, poslije izbora, ponovo mogao pružiti pojas za spašavanje posrnuloj i korumpiranoj SDA sa kojom je u višegodišnjoj koaliciji. Ipak, sigurni smo da su se prevarili svi oni koji vjeruju da će im građani zaboraviti da su u važnim trenucima bili tek puki privjesak SDA“, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde.

Pored toga, navode iz Naroda i Pravde, koalicione igre SDA i SBB-a dovode Bošnjake u opasnu poziciju da nemaju niti jednog predstavnika u ključnim institucijama pravosudno-policijskog aparata na nivou države BiH.

„Radončić napušta Ministarstvo sigurnosti BiH u trenutku kada nemamo nijednog Bošnjaka u nekoj od ključnih sigurnosnih ili pravosudnih institucija kao što su SIPA, VSTV, Sud BiH, Tužilaštvo BiH. Igre SDA i SBB-a koriste samo njima a štete svima ostalima i te štete su sistemske i dugotrajne po narod i državu“, kaže se u saopćenju Naroda i Pravde.

Iz Naroda i Pravde poručuju kako su se iskristalisala dva bloka, jedan opozicioni, dok drugi blok predvodi SDA i njeni sateliti kao što su SBB i DF.

„U trenutku kada smo sistemski počeli da istražujemo višegodišnji kriminal, SBB i DF su pružili pojas za spasavanje SDA, a sada tobože dižu glas i djeluju opoziciono tamo gdje SDA može vladati i bez njih. Ondje gdje ih SDA treba, tu su bili i još uvijek su u čvrstoj koaliciji sa SDA. Za samo pola godine pali su svi izgovori i nemušta opravdanja zašto je koalicija sa SDA neophodna. Dizanjem ruku postali su saučesnici sa SDA u kriminalu i korupciji, uklanjanju stručnih i sposobnih i postavljanju stranački podobnih čemu svjedočimo baš ovih dana na TVSA i u mnogim drugim institucijama i javnim preduzećima… Istovremeno, pali su u vodu i svi drugi argumenti, od ANP-a i NATO-a za kojeg više niko i ne zna u kojoj je fazi, do obećanja da će FBiH postati megagradilište“, kaže se na kraju saopćenja.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.