Otkriveno spomen-obilježje: Adis Šehović i Davor Vujinović bili su heroji *Arhiva

Info: Aktivni članci 321, Arhivirani članci 4695

U sarajevskom naselju Alipašino Polje, u ulici Geteova do broja 1, otkriveno je spomen-obilježje likvidiranim policajcima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću.

Spomen-ploča je postavljena na mjestu na kojem su tačno prije godinu dana likvidirani Šehović i Vujinović. Egzekutor još uvijek nije pronađen.

Današnjoj cerenomiji su, pored članova porodica i pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo, prisustvovali i građani Sarajeva.

Ovaj spomenik je dokaz da nikada nećemo zaboraviti naše kolege – kazao je Sadik Ećo, predsjednik UO Sindikata MUP-a KS.

Ministar MUP-a Kantona Sarajevo Admir Katica je izjavio da je ovo tužan dan, te da MUP Kantona Sarajevo radi na tome da se počinioci izvedu pred lice pravde i da neće stati dok se to ne uradi.

Sjećamo se naših kolega koji su svoje živote dali radeći policijski posao, radeći ono što je suština našeg posla, a to je da budemo na prvoj liniji fronta kada se borimo za sigurnost građana. To je opasan posao i upravo je ovo pokazatelj koliko je to opasan i koliko je vrijedan pažnje i svake pohvale svaki policijski službenik koji radi taj posao – poručio je Katica.

U sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu jutros je, podsjećamo, počeo prvi memorijalni turnir u malom nogometu u čast Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Na turniru “Adis i Davor” učestvuje 26 ekipa iz policijskih agencija u BiH.

Adis Šehović i Davor Vujinovića likvidirani su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino polje. Adis je preminuo na mjestu, dok je od posljedica ranjavanja na KCUS-u isti dan preminuo i njegov kolega Davor. Počinioci i nalogodavci još uvijek nisu pronađeni, prenosi Faktor.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.