Otvoren 3.salon vareških umjetnika *Arhiva

BiH

U foajeu Radničkog doma u Varešu sinoć , 03. augusta 2018. godine otvorena je likovna izložba pod nazivom 3. salon vareških umjetnika.

Priča o salonu započela je u ljeto 2016. godine dogovorom nekoliko vareških likovnih umjetnika i postavkom izložbe njihovih slika u bivšem Jazzu. Prošle, 2017. godine izložba je bila tematska, a svi izlagači su radili djela na temu metala i željeza, što je zapravo vareška tradicija.

Ove godine sva djela vareških autora imaju temu drvo, a rađena su različitim tehnikama. Izloženo je 12 slika od 7 različitih autora, čije su adrese od Amerike, preko Njemačke i Hrvatske, do Bosne i Hercegovine i Vareša. Od sedam vreških umjetnika  samo je jedna akademska slikarica Hilda Dugonjić Mijatović. Ostali autori su Mišo Zlović,  Snježana Pehar, Nada Matić,  Ana Mirčić,  Mario Parić i Stjepan Šimić Pepi.
Izložbu  ćete moći razgledati sve do 17. augusa, svakim radnim danom od 11 do 15 sati.

Osim  otvorenja 3. salona vareških likovnih umjetnika, Varešani su sinoć imali i jedan lijep glazbeni događaj. U ljetnoj bašti Radničkog doma koncert su održali gitarski virtouzi Vukan i Srđan, a publika je imala prigodu uživati u odličnim gitraskim izvedbama, te hitovima Zdravka Čolića, Bijelog dugmeta, Azre, Yu grupe i mnogih drugih. Oba ova kulturna događaja organizirana su pod okriljem Vareš art festivala – VAART-a.

izvor: RadioBobovac.com

Autor članka je Redakcija sa 254 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.