Otvoren konkurs: Za stipendiranje učenika i studenata 185.000 KM *Arhiva

Planom Općinskog vijeća Ilijaš biće stipendirano 80 nadarenih učenika i 120 nadarenih studenata

IlijašJavni Poziv

Konkurs za stipendiranje učenika i studenata u školskoj 2018/2019. u općini Ilijaš trajaće do 30. novembra. Za stipendije mogu aplicirati izuzetno nadareni učenici i studenti i učenici i studenti u stanju socijalne potrebe. Planom Općinskog vijeća biće stipendirano 80 nadarenih učenika i 120 nadarenih studenata. Za učenike i studente u stanju socijalne potrebe planirana je dodjela 36 stipendija za učenike i 22 stipendije za studente.

Učenici i studenti biće stipendirani devet mjeseci po 50, odnosno 100 KM. Komisija koju će imenovati načelnik Općine Ilijaš razmatrat će pristigle aplikacije i donijeti prijedlog korisnika, a konačnu odluku donijet će načelnik. Općina Ilijaš stipendiraće i najuspješnije sportiste, a javni poziv će biti objavljen početkom januara 2019. Predviđeno je stipendiranje pet najuspješnijih sportista. Općina je za ovu namjenu planirala 185.000 KM.

Detalje i  ostale informacije možete pogledati na službenoj stranici Općine Ilijaš OVDJE.

Autor članka je Redakcija sa 128 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.