Otvoren konkurs: Za stipendiranje učenika i studenata 185.000 KM *Arhiva

Planom Općinskog vijeća Ilijaš biće stipendirano 80 nadarenih učenika i 120 nadarenih studenata

Info: Aktivni članci 553, Arhivirani članci 4683

Konkurs za stipendiranje učenika i studenata u školskoj 2018/2019. u općini Ilijaš trajaće do 30. novembra. Za stipendije mogu aplicirati izuzetno nadareni učenici i studenti i učenici i studenti u stanju socijalne potrebe. Planom Općinskog vijeća biće stipendirano 80 nadarenih učenika i 120 nadarenih studenata. Za učenike i studente u stanju socijalne potrebe planirana je dodjela 36 stipendija za učenike i 22 stipendije za studente.

Učenici i studenti biće stipendirani devet mjeseci po 50, odnosno 100 KM. Komisija koju će imenovati načelnik Općine Ilijaš razmatrat će pristigle aplikacije i donijeti prijedlog korisnika, a konačnu odluku donijet će načelnik. Općina Ilijaš stipendiraće i najuspješnije sportiste, a javni poziv će biti objavljen početkom januara 2019. Predviđeno je stipendiranje pet najuspješnijih sportista. Općina je za ovu namjenu planirala 185.000 KM.

Detalje i  ostale informacije možete pogledati na službenoj stranici Općine Ilijaš OVDJE.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.