Otvoren poziv za pokretanje biznisa na području Bijambara *Arhiva

Info: Aktivni članci 622, Arhivirani članci 4683

Šire područje zaštićenog pejzaža Bijambare ima potencijal za razvoj različitih biznisa povezanih sa očuvanjem prirode. S tim ciljem kroz međunarodni projekt ECO Karst u kojem učestvuje sedam evropskih zemlja, Javna ustanova za zaštićena područja organizuje aktivnost za pokretanje lokalnih biznisa ili unapređenje posotojećih. Svi zainteresovani sa poslovnim idejama mogu se prijaviti na javni poziv koji je otvoren do 21.novembra 2018.godine.

Direktor Javne ustanove za zaštićena područja Osman Delić rekao je kako će najbolji projekti biti nagrađeni odlaskom u neku od evropskih zemalja.

Prema projektu, bit će prihvaćene poslovne ideje iz različitih oblasti, od turizma, proizvodnje hrane, do tradicionalnih zanata i obrade drveta.

U Ustanovi za zaštićena prirodna područja uvjereni su da se ovakvim projektima mogu iskoristiti ljudski i prirodni potencijali, a da se istovremeno unaprijedi očuvanje prirode.

Sadržaj ovog članka prenosimo sa: TVSA. Foto: AlmaGram. Naš sistem automatski ubrizgava logo na svaku sliku.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.