Otvoren poziv za pokretanje biznisa na području Bijambara *Arhiva

BiHIlijaš

Šire područje zaštićenog pejzaža Bijambare ima potencijal za razvoj različitih biznisa povezanih sa očuvanjem prirode. S tim ciljem kroz međunarodni projekt ECO Karst u kojem učestvuje sedam evropskih zemlja, Javna ustanova za zaštićena područja organizuje aktivnost za pokretanje lokalnih biznisa ili unapređenje posotojećih. Svi zainteresovani sa poslovnim idejama mogu se prijaviti na javni poziv koji je otvoren do 21.novembra 2018.godine.

Direktor Javne ustanove za zaštićena područja Osman Delić rekao je kako će najbolji projekti biti nagrađeni odlaskom u neku od evropskih zemalja.

Prema projektu, bit će prihvaćene poslovne ideje iz različitih oblasti, od turizma, proizvodnje hrane, do tradicionalnih zanata i obrade drveta.

U Ustanovi za zaštićena prirodna područja uvjereni su da se ovakvim projektima mogu iskoristiti ljudski i prirodni potencijali, a da se istovremeno unaprijedi očuvanje prirode.

Sadržaj ovog članka prenosimo sa TVSA@Preuzeto. Foto: AlmaGram. Naš sistem automatski ubrizgava logo na svaku sliku.
Autor članka je Redakcija sa 119 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.