Otvorena Fiskulturna sala u OŠ „Hašim Spahić“ *Arhiva

Info: Aktivni članci 604, Arhivirani članci 4683

Realizacijom 700 000 KM vrijednog projekta izgradnje Fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Hašim Spahić“ riješio se višegodišnji problem odvijanja nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja, a ta savremena dvorana otvorena je i poklonjena danas za Dan državnosti BiH učenicima i nastavnicima na korištenje.

Meni je drago da je ovo jedan primjer kako se efikasno radi, prvo je u ovom objektu urađen projekat energetske efikasnosti, zatim izgradnja ove sale koja će vrijednim učenicima ove škole i nastavnicima dati odlične uslove za rad. Uz jednu dobru koordinaciju Općine Ilijaš, direktora škole i Vlade KS i uz realno sagledavanje mogućnosti ovo su vrijedni projekti koji se mogu realizirati i naravno planirati neki novi, kazao je premije Vlade KS Adem Zolj.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević kazao je da je ovo divan poklon učenicima za Dan državnosti BiH.

Posebno je drago da svi projekti iz oblasti obrazovanja teku po predviđenoj dinamici i područna škola u Bioči je završena i uskoro ćemo planirati i tu svečanost. Ja želim da se zahvalim premijeru KS Ademu Zolju i ministru finansija Jasminu Halebiću, načelniku Fazliću, direktoru ove škole, roditeljima i nastavnicima i svima koji su doprinijeli na bilo koji način da danas imamo jedan ovakav objekat, jednu ovakvu reprezentativnu fiskulturnu salu, naveo je Dević.

Zahvalnost svima za podršku ovom vrijednom projektu izrazio je i direktor OŠ „Hašim Spahić“ Mirsad Kustura.

U posljednje dvije godine u ovaj objekat uloženo je više od milion i po KM novca Vlade KS i Općine Ilijaš i ova škola je tako učinjena veoma funkcionalnom. Tako da danas djeci, omladini, sportistima, rekreativcima, svim građanima Ilijaša poklanjamo ovu Fiskulturnu salu u našoj školi, kazao je Kustura.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić kazao je da su najljepši oni projekti vezani za obrazovanje, za bolje uslove rada i školovanja djeci i nastavnom osoblju.

Firma „M Design“ d.o.o Sarajevo radila je idejni i glavni projekat Fiskulturne sale, Općina Ilijaš provela je proceduru javne nabavke – otvoreni postupak, firma „Fazum gradnja“ izvođač je radova, a nadzor nad izvođenjem radova vršio je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Želim čestitati svim učesnicima na uspješnoj realizaciji, jer je ovo rezultat efikasnog rada. Projekat je počeo prije deset mjeseci i u tom vremenu urađene su i sve neophodne pripreme i uveden izvođač radova i zaista mi je drago da ovim poklonom djeci možemo čestitati Dan državnosti BiH,

Recitalima, literarnim sastavima, nastupima ritmičke, plesne, folklorne i drugih sekcija učenici i nastavnici Osnovne škole „Hašim Spahić“ oblježili su dvije svečanosti- Dan državnosti domovine i otvorenje dugoočekivane Fiskulturne sale koju će, osim njih, koristiti i brojne buduće generacije.

Ostale fotografije možete pogledati na našoj Foto Galeriji, ili na Facebook  Stranici.

Sadržaj ovog članka prenosimo sa: Radio Ilijaš.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.