Otvorena sezona lova na glasove i u Ilijašu *Arhiva

Ilijaš

Sezona lova na glasove počela je u našem gradu onog trenutka kada se znalo da će izbori biti održani, zvaničnim početkom predizborne kampanje u BiH, pred Opće Izbore koji će biti održani 7.10. ove godine, lov na glasove je i zvanično otvoren i trajat će do samog dana glasanja, a kao što mnogi znaju vjerovatno i do zatvaranja svih biračkih mjesta.

Obećavaće svi, neko će se ”nuditi” više, a neko manje. Pašće velika obećanja, a velika obećanja, bar smo do sada naučili, nikad ne budu ispunjena. Biće i ucjena, prijetnji, poklona i laži.

Koliko puta ste se polakomili pa pred Izbore, da li lokalne ili opće, uzeli poklon od neke od stranaka i time se pošorali na sve one tegobe uzrokovane nedostatkom finansija, na sve one dane kada ste, duboko isfrustrirani, pogrešno kanalisali nezadovoljstvo na najmilijim, otuđujući se i od njih i od samih sebe?! S druge strane, svi oni koji ne izlaze da ispune svoju građansku dužnost, a duboko su razočarani u sve ono što nam se dešava, svojim neizlaskom takođe šoraju po sebi.

Prodati svoj glas ili propustiti priliku da daš svoj glas, zapravo je ista  stvar. Ko god da vam ponudi bilo kakav poklon u zamjenu za glas, pa makar to bio i član uže ili šire familije, nemoj, budi mangup! Sve i da si mislio da njima daš glas. To je tvoje pravo! Primanjem poklona pristao si na korupciju i prodao svoje JA za mizernu lovu. Nemoj to da radiš i za veće novce ili korist druge vrste!

S druge strane, ako želiš biti mangup i uz to zaraditi nešto za džeparac, onda uzmi od svakoga ko ti nudi poklon za glas, a glasaj kako hoćeš. Opet si se prodao, ali si to uradio šmekerski. Zapravo, nisi se ni prodao nego si ih sve preveslao. Veslaju i oni nas! Neka onda bude 1:1, a Izbori neka budu produžeci.

Autor članka je Redakcija sa 251 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.