Ove godine na izborima prozirne glasačke kutije *Arhiva

Na ovogodišnjim Općim izborima u BiH 7. oktobra po prvi put biće korištene transparentne, prozirne glasačke kutije

BiH

Prema podacima CIK-a, za predstojeće izbore osigurano je 10.000 prozirnih kutija, uz oko 60.000 posebnih sigurnosnih pečata.

Vjeruju kako će ove transparentnekutije povećati povjerenje u izborni proces.

Riječ o kutijama koje su nabavljene zahvaljujući Misiji OSCE, u saradnji sa ambasadama SAD, Velike Britanije i Kraljevine Norveške, budući da bh. vlasti do sada nisu ponudile razumijevanje za nabavku kutija.

Autor članka je Redakcija sa 252 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.