Patrioti iz Ilijaša u izvršnim odborima Patriotske lige kantona Sarajevo. *Arhiva

Info: Aktivni članci 473, Arhivirani članci 4169

Osnivačka skupština Patriotske lige kantona Sarajevo održana je danas u maloj sali Doma sindikata sa početkom u 14 sati.

Patrioti iz Ilijaša našli su se u izvršnim odborima Patriotske lige kantona Sarajevo.

Za predsjednika je izabran Kadrija Škrilj, dok je za predsjednika Skupštine izabran Semir Spahić, također u Upravnom odboru PL KS  je i naš Šerif Ćatić dok su delegati Skupštine, između ostalih, Enver Ljubljnankić, Vejsil Šehić i Bajazit Karavdić.

Da ne bi pristajanjem na zaborav izdali prvo sebe, pa onda Bosnu i narod za koji su se borili, njihova želja je da formiranjem ovog udruženja, te sličnih udruženja na regionalnom pricipu u cijeloj BiH, okupe patriote kantona Sarajevo i BiH u novoj demokratskoj borbi za očuvanje suveriniteta države za koju su prvi stali u odbranu.

Kako je ovom prilikom istaknuto, organizovanje i jedinstvo bh patriota neophodno je radi očuvanja svijetle i ničim ukaljane tradicije ljudi koji su prvi založili svoje živote u odbranu nam jedine domovine i koji ni u kom slučaju ne zaslužuju da budu bačeni na marginu istorije niti zapostavljeni.

Dakle, svi papiri spremni su za registraciju  Patriotske lige kantona Sarajevo.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.