Plan aktivnosti: Krizni štab KJKP „RAD“ d.o.o. Sarajevo *Arhiva

Info: Aktivni članci 323, Arhivirani članci 4695

Plan aktivnosti: Krizni štab KJKP „RAD“ d.o.o. Sarajevo na sastanku od 18.03.2020.god. donosi:

PLAN AKTIVNOSTI PRIKUPLJANJA I ODVOZA OTPADA I ODRŽAVANJA ČISTOĆE JAVNO-PROMETNIH POVRŠINA NA PODRUČJU KANTONA SARAJEVO ZA VRIJEME VANREDNE SITUACIJE IZAZVANE PANDEMIJOM KORONA VIRUSA

1. Program i plan prikupljanja i odvoza otpada na području Kantona Sarajevo za 2020.godinu se pojačava dodatnom učestalosti odvoza otpada i to:

– Kontejneri 1100l – učestalost se povećava sa tri puta sedmično na četiri do šest puta sedmično na svim lokacijama sa povećanim obimom otpada,
– Zvonasti i podzemni kontejneri – učestalost odvoza se povećava sa tri puta sedmično na četiri do šest puta sedmično na svim lokacijama sa povećanim obimom otpadom, te pojačava se ručno čišćenje oko kontejnera,
– Odvoz iz individualnih stambenih objekata će ostati nepromijenjen u skladu sa dosadašnjim Programom odvoza iz razloga iznošenja otpada ispred stambenih objekata u određenim terminima.

2. Vršit će se pranje i dezinfekcija kontejnera kontinuirano, tako da se u što skorijem roku izvrši dezinfekcija svih kontejnera na području Kantona Sarajevo.

3. Program održavanja čistoće na javnim površinama na području Kantona Sarajevo se pojačava dodatnom učestalošću mašinskog čišćenja i pranja, kao i ručnog čišćenja javno – prometnih površina na način da se uvodi sljedeće:

– Pranje javno-prometnih površina vršiti će se dezinfekcionim sredstvima odobrenim od strane Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, a u koordinaciji sa Kriznim štabom Kantona Sarajevo.
– Javno-prometne površine koje su u programu rada će se čistiti i dezinficirati sa pojačanom učestalošću,
– Uvodi se i čišćenje i dezinfekcija javno-prometnih površina koje nisu u planu i programu.

4. Uvodi se direktni telefon 033-619-326 od 00:00 do 24:00, za sve građane i pravna lica Kantona Sarajevo, na koji se može prijaviti otpad koji nije odvežen ili bilo koji problem vezan za nečistoću na javnim površinama. Na prijave će odmah intervenisati dežurne službe KJKP „RAD“ d.o.o. Sarajevo.

5. Svi radnici KJKP „RAD“ dužni su maksimalno izvršavati svoje radne obaveze u skladu sa ovim planom aktivnosti Kriznog štaba KJKP „RAD“-a.

6. Mole se svi građani i pravna lica na području Kantona Sarajevo da poštuju odredbe Zakona o komunalnoj čistoći, iznošenja otpada u dane odvoza, odlaganja otpada u kontejnere i kante, kao i da svoj otpad koji ne mogu trenutno odložiti (kabasti, građevinski otpad, granje itd.) ne odlažu na javne površine, niti pored kontejnera.

7. Uvodi se nadzor i kontrola nad svim aktivnostima koje će provoditi KJKP „RAD“ d.o.o. Sarajevo, a koje su donešene ovim Planom. Nadzor nad obavljanjem aktivnosti će vršiti Tehnička priprema pogona Javna higijena, a kontrolu Služba komunalnih redara KJKP „RAD“ d.o.o. Sarajevo.

Služba Tehničke pripreme i Služba komunalnih redara će svakodnevno izvještavati Krizni štab KJKP „RAD“ o realizovanim aktivnostima, kao i o stanju na terenu.

KRIZNI ŠTAB KJKP „RAD“ d.o.o. Sarajevo

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.